8. mars-markering

Det skjer også i Steinkjer

Bente Markhus i Steinkjer Soroptimistklubb og Grete Bækken Mollan, leder i likestillings- og mangfoldsutvalget samarbeidet om årets markering av 8. mars. Beitstad og Steinkjer sanitetsforening bidrar til gjennomføring av arrangementet – og Sparebank 1 SMN er med som sponsor. 

Nyheter

Med et fortellerteater settes søkelyset på menneskehandel med sterke historier fra virkeligheten.

Likestillings- og mangfoldsutvalget og Steinkjer Soroptimistklubb samarbeider om årets markering av 8. mars.

Menneskehandel er tema for markeringen med besøk av skuespillerne Beathe Frostad og Astrid Elise Sæterøy, som reiser landet rundt med sitt fortellerteater.

Aktuelt i Steinkjer

– Teateret bygger på sanne historier om to jenter som har blitt utsatt for menneskehandel og prostitusjon. Menneskehandel er den nest største illegale økonomi i verden etter handel med våpen. Mange tror nok at menneskehandel og prostitusjon ikke skjer her i Steinkjer, men det gjør det – og det er en viktig debatt, sier Bente Markus i Steinkjer Soroptimistklubb.

Fortellerteateret skal tidligere på dagen på Steinkjer videregående skole sammen med representanter fra politiet.

– Det er viktig med bevisstgjøring, spesielt blant unge, sier Markhus.

Prisutdeling

Markeringen starter ved bysten til Fredrikke Marie Qvam ved Steinkjer kirke med appell fra fjorårets mottaker av Likestillings- og mangfoldsprisen – Steinkjer friidrettsklubb. Etter det inviteres det til et tettpakket program på rådhuset.

– Da blir det utdeling av årets Likestillings- og mangfoldspris, før Monica Frost Ravlo fra Trøndelag politidistrikt forteller om politiets forebygging av partnervold, sier Grete Bækken Mollan i likestillings- og mangfoldsutvalget.

Markeringen avsluttes med konsert med Anders Jektvik på Dampsaga, i tillegg til at «likestillingsgründerne» fra Rød Tråd inviterer til sosialt treff og quiz på Madam Brix.

– Vi håper på godt besøk og utfordrer spesielt menn til å delta, sier Mollan.

Kirkeakademiet

Allerede tirsdag 5. mars inviterer Kirkeakademiet til en tjuvstart med markeringen av kvinnedagen i Steinkjer kirke. Karin Hovde fra Kompetansesenteret KUN setter likestilling på dagsorden, i tillegg til musikalske bidrag fra Frida Natland og organist Lars Hatling.

– Frida skal synge samler som hun liker og det er valgt ut noen salmer skrevet av kvinner som vi synger sammen, sier Oddleiv Gulstad i Kirkeakademiet i Steinkjer.