På scenen med Sia Gubba på Vårt Hjem lørdag 2. mars

Musikken hjalp Rebecca etter tøff beskjed fra legen

TAR STEGET: Rebecca Eleanor Bjørnslett fikk for tre år siden beskjed om at hun vil bli blind. Møte med Kulturpatruljen og gode opplevelser på Vårt Hjem har fått 23-åringen til å se lyst på fremtiden. Nå satser hun på videre utdanning i Trondheim. 

NYTT ALBUM: 1. februar ga Sie Gubba ut albumet «Våre beste ballande». Nå er de klar for konsert på Vårt Hjem med Rebecca Eleanor Bjørnslett som gjesteartist. 

Nyheter

Rebecca (23) ser lyst på fremtiden selv om hun som 18-åring fikk beskjed om at hun vil miste synet. Lørdag står hun på scenen med Sie Gubba på Vårt hjem. 

– Det var en tøff beskjed å få som 18-åring. Det var ikke lett å se lyst på fremtiden når jeg fikk beskjed om at jeg ville bli blind, sier Rebecca Eleanor Bjørnslett.

Rebecca har kronisk regnbuehinnebetennelse som følge av barneleddgikt. Beskjeden fra ekspertene ved St. Olavs Hospital var klinkende klar – Rebecca vil miste synet.

– Jeg ble anbefalt å lære meg blindeskrift og melde meg inn i blindeforbundet, men jeg vil ikke ta sorgene på forskudd.

Kulturpatruljen

Sykdommen satte livet litt på vent for Rebecca, som slet med angst og dårlig selvtillit i barne- og ungdomsårene. Skolen ble også vanskelig med svekket syn og en hverdag med mye medisiner. Veien videre ble musikk og sang i Kulturpatruljen.

– Først ville jeg ikke bli med i Kulturpatruljen, jeg syntes det var noe tull. Jeg fikk det anbefalt av min NAV-rådgiver, og sa omsider ja. Det har jeg ikke angret på, sier Rebecca.

Der ble hun møtt av prosjektleder Kurt Hanssen og Robert Hofstad, og fikk raskt mange nye venner – og fikk oppleve tilhørighet og mestring.

– Kurt og Robert er helt fantastiske. For meg var det viktig at det betydde noe at jeg møtte opp hver morgen. Jeg har sunget mye på badet hjemme, men aldri foran et publikum. Det var helt utenkelig i starten, men det har gitt meg mestringsfølelse og økt selvtillit.

Kulturpatruljen var også det første steget opp på en scene. I en av konsertene til inntekt for Varmestua deltok Rebecca sammen med Kulturpatruljen. Etter debuten i Steinkjer kirke ble det scenen på Vårt Hjem som ble arenaen for mestring.

Headhuntet til Vokalbonanza

– Jeg fikk en telefon fra Eva Marie Møller om å delta på Vokalbonanza. Alt inni meg sa at jeg skulle si nei, men jeg ble med.

Vårt Hjem var fylt randen den kvelden Rebecca sto på scenen som et ungt talent. Det var så fullt at flere av hennes beste venner ikke kom inn på Vårt Hjem. Følelsen av å være midtpunktet og stå på scenen husker Rebecca fortsatt.

– Det var overveldende – helt sykt og en veldig stor utfordring for meg. Veldig artig å få bekreftelse på at jeg kan synge – det gir selvtillit og har gitt med trua.

Sie Gubba

Lørdag 2. mars skal hun tilbake til Vårt Hjem. Da som gjesteartist til Sie Gubba, som utfordret unge talenter til å bidra på en sang før konserten. Valget falt på Rebecca Eleanor Bjørnslett.

– Det blir litt skummelt og veldig artig. Jeg øver på sangen hjemme, så får vi tid til en gjennomkjøring før konserten. Før ville jeg sikkert sagt nei, men nå tar jeg alle de sjansene jeg får, sier Rebecca.

Erfaringene på scenen og i Kulturpartruljen har fått fram smilet til Rebecca, som nå satser på studier.

– Nå er jeg endelig ferdig med videregående skole og klar til studier i Trondheim. Der har jeg mange venner og slekt, så det gleder jeg meg til. Før Kulturpatruljen trodde jeg aldri at musikken skulle bety så mye for meg. Jeg vil fortsette å synge, men har nok ikke guts til å satse for fullt. Jeg håper å fortsette med musikk i Trondheim.

Forvarslet fra øyelegen om at hun vil bli blind tenker hun ikke så mye på.

– Medisinen holder nå sykedommen i sjakk og jeg tror forskningen finner ut av det før jeg mister synet. Jeg tar ikke sorgene på forskudd – og har ikke lært meg blindeskrift.