Dugnadsinnsats sikrer gratis cupdeltakelse

Pantet seg til cup i Sverige

TIL SVERIGE: 1. rekke f.v. Kine Lund, Iris Wågan, Nora Wibe Rugland, Isa Leren Rønning, Tora Wågan, Emilie Bartnes Skjeflo, Eila Østerås og Lovise Devik Renslo. 2. rekke f.v. Johannes Pedersen, Nicklas Brandtsegg Finstad, Markus Valstad, Oskar Skei, Harald Noremasaunet Giskås, Iver-Aleksander Hallan Bakken, Nicolai Tronstad Velvang og Knut Robert Rønning. 3. rekke f.v. Rikke Veiseth (trener G11), Loke Okstad, Ludvig Wågan, Eirik Hofstad, Henrik Bragstad, Tobias Opheim-Hirkjølen og Jakob Hamrum Kolset. 4. rekke f.v. Marcus Rønning, Sindre Oslo Jule, Ole Noremsaune Giskås, Noah Wang Holmen, Asgeir Hermann Rajasingham, Sigurd Øksnes, Johannes Dahlum, Sutha Hermann Rajasingham, Sigve Salberg, Even Ovesen og Marthe Eek (trener G16).  Foto: Øyvind Bones

Målet er å få med flest mulig lengst mulig – det gjelder også når vi drar på cup.

Knut Robert Rønning
Nyheter

Ved å pante tomflasker kan Sparbu IL sende 120 ivrige håndballspillere på cup uten at det koster noe ekstra for foreldrene.

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder panting av flasker og bokser, og mange idrettslag har det som inntektskilde. Sparbu IL håndball er blant de ivrigste.

– Det er første gang vi kan sende barn og unge på cup uten en egenandel for overnatting og mat. Det viser at dugnadsånden lever i Sparbu, sier Knut Robert Rønning, leder for Sparbu IL håndball.

Sundsvallcup

Det såkalte A-kortet dekker mat og overnatting til deltakerne på Sundsvallcup, som arrangeres 16.–17. februar. A-kortet koster 800 kroner per deltaker.

– For oss er det viktig å ikke ekskludere barn og unge fra å delta på cup. Målet er å få med flest mulig lengst mulig–det gjelder også slike arrangement. Samtidig er det viktig å få med alle alderstrinn for det motiverer de yngste til å fortsette, sier Knut Robert Rønning.

For å skaffe nok penger til å dekke mat og overnatting til 120 deltakere, har barn og foreldre fartet rundt i hele Sparbu.

– Det er et ganske stort geografisk område og vi leverer ut over tusen lapper med informasjon før vi kjører rundt. Alle stiller opp og mange i Sparbu legger til side alt av flasker og bokser – det har blitt en tradisjon og en viktig inntektskilde for idrettslaget, sier Rønning.

Slipper panteautomaten

Sparbu IL har også bedret logistikken og slipper å bli stående ved panteautomaten på nærmeste matbutikk.

– De siste årene har vi en avtale med et firma som deler ut store plassekker og henter alt av tomflasker på en plass. Dermed slipper vi å bruke pante-automaten, sier Rønning.

Idrettslaget setter også opp en felles buss der familiene kan reise sammen til cupen. Sparbu IL håndball reiser med 13 lag, som utgjør 120 spillere fra 10 til 16 år. Totalt deltar 167 lag på cupen i Sundsvall i Sverige, derav 24 fra Norge.