Nord universitet og NHO arrangerte Inspirasjonsdag for jenter på Dampsaga

«Jeg hadde ikke telefon»

Connected med hele verden: – Jeg hadde ikke mobiltelefon da jeg var ung. Jeg satt med en analog telefon med ledning og snakket med vennene mine. Alle dere har alltid hatt mobiltelefon – og er connected med hele verden hele tiden. Uansett hva dere skal jobbe med; teknologi må dere kunne – uansett hvilke yrke dere skal jobbe i, sa Louise J. Helliksen, som var en av flere foredragsholdere.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Tech gründer Louise Juul Helliksen sier mange jenter i dag velger bort et hav av jobbmuligheter, når de velger å ikke bruke tid på matematikk. Uansett må de sørge for å lære seg teknologi. Det må de bare!

– Jeg tok de fagene jeg syntes var gøy, og ettersom jeg er glad i tall valgte jeg matematikk. Jeg sier ikke at alle må det, selv om mange jenter i dag velger bort et hav av muligheter når de velger bort matematikk. Men uansett hva du skal jobbe med: Teknologi må du kunne, sier tech gründer Louise J. Helliksen (35) fra Trondheim. Nylig etablerte hun Transformit.