NM i rattkjelke lørdag

I år skal gullet hjem igjen

2016 var sist man kunne kjøre Kleiva helt ned. Det var mange som fikk seg i runddans på kanten av hoppet som starter med en sving. Her er stedet å stå om man skal se noe man ikke ser hver dag. 

Solveig Wennevik (t.v.) sørget for hjemmeseier i dameklassen i fjor. Vil Vellamelens rattkjelkerakett sørge for at tittelen blir i hjembygda? Bildet er fra 2016. 

Håvard Haugan rett før målgang i 2016. Haugan har som oftest vært å finne i finalene. 

Nyheter

I fjor måtte beitstøingene bittert konstatere at en trondhjemmer stakk av med seieren i herreklassen i NM i rattkjelke.

– Det skal vi ha en slutt på i år, sier, Håvard Haugan.

Ifølge han selv har han en Ole Gunnar Solskjær-rolle under årets NM i rattkjelke lørdag.

– Jeg har bare en midlertidig rolle som leder av NM sammen med Vidar Kaldahl. Heldigvis er vi en stor gjeng som har gjort dette noen ganger, så jeg både håper og tror vi vil få et fantastisk NM i rattkjelke, sier den ihuga United-supporteren.

Han sier selv at han nok burde satt av hele lørdagen til å dra arrangementet i havn, men konkurranseinstinktet klarer ikke å holde ham borte fra rattkjelken som står i garasjen – kun to-tre steinkast fra Kleiva–NM-bakken.

– Både Vidar og jeg har vunnet tidligere. Men i fjor var det bittert å se at en fra Trondheim dra det hele i land. I år skal vi gjøre vårt ytterste til at gullet igjen havner i bygda, sier Han.

Kjører helt ned

De to siste årene har det vært en noe kortere utgave av NM. På grunn av snøforholdene stoppet løypa litt lenger opp i Kleiva. Men ikke i år.

– Nå er det helt fantastiske forhold. Her i Beitstad tar det ikke mange minutter før vi har en hel gjeng med frivillige som stiller opp mer hver sin traktor. Så lørdag formiddag vil alt være perfekt, sier Haugan.

Målgangen vil være helt i bunn i år. Det forventes mange spektakulære krumspring på målhoppet. Og gjerdet rett før målgang har fanget opp mange NM-deltakere tidligere år.

Etterlyser nabobygdene

Et par dager før NM er det Oslo og Beitstad som har påmeldt flest deltakere. Arrangørene etterlyser konkurranse fra nabobygdene i alle klasser. Også i bedriftsklassen håper de at noen vil utfordre fjorårsvinnerne fra Veidekke.

– Skulle det være noen der ute som har lyst til å være med på noe skikkelig artig, er det bare å gå inn Facebook-sida til NM i rattkjelke. Der ser du hvilke klasser og klokkeslett som gjelder. Jeg kan bare love at det er utrolig moro, sier Håvard Haugan, som ikke røper noe om det har vært mye tjuvtrening ned Kleiva.

Fristen for melde seg på er i løpet av dagen i dag, fredag, for voksen- og juniorklassene. For barna er det mulig helt fram til rennstart. For de aller yngste vil det være egne preparerte akebakker ved målområdet. Normalt rykker det også inn store mengder med publikum.