Steinkjer-ungdom deltar på NRK-quiz

KLARE FOR QUIZ: Hanna Reitan Karlsen, Jørgen Jenshus og Karoline Bratli er deltakerne på Egges lag i Klassequizen. 

HAR TRUA: Svein Egil Hauge er ansvarlig lærer for elevenes deltakelse på «Klassequizen». 

Nyheter

For andre gang deltar elever fra Egge ungdomsskole i NRKs kunnskapskonkurranse «Klassequizen».

Tiendeklassingenes quizlag skal vise allsidig kunnskap når rikskanalen entrer skolen i dag.

Etter påmeldingsrunde internt på skolen, kokte lagutvelgelsen ned til de tre lagdeltakerne Hanna Reitan Karlsen, Jørgen Jenshus og Karoline Bratli, samt lagets reserve, Arthur Hortmann.

Har trent på Kahoot

For elevene er det artig med en ekstra utfordring på kunnskapsfronten.

– Det blir spennende å se hvor langt kunnskapen vår kan ta oss, men artig blir det sikkert uansett, sier Jørgen Jenshus.

Selv har elevene quizerfaring fra både den nettbaserte kunnskapskonkurransen Kahoot og fra klassetrinnets egen klassekamp-quiz innimellom. De fire elevene har hver sine kunnskapsområder og håper på å dekke «hele fjøla» i fredagens første quiz-runde.

Utfyller hverandre

Egge ungdomsskoles Svein Egil Hauge er ansvarlig lærer for elevenes deltakelse på «Klassequizen» og har god tro på elevene på laget nettopp fordi de har hver sine kunnskapsområder.

– Jeg vet at elevene har hver sine sterke sider innenfor de ulike kunnskapsområdene, og håper det vil gi god uttelling på fredag, sier Hauge.

Først radio, deretter TV

Hvis elevene lykkes i første runde, går de videre til fylkesfinale på Tyholt i Trondheim for å konkurrere om plass i den nasjonale finalen på Marienlyst i Oslo hvor quizen vil bli sendt på TV i mai.

Klassequizen og elevene fra Egge ungdomsskole er å høre på NRK P1s ettermiddagssending på i dag mellom kl. 14 og 17.