Ukens fredagsprat:

Engasjert organisator

Linn Krogstad Kjelvik (38) flyttet hjem til Steinkjer i jubileumsåret 2007. Nå skal hun hjelpe bedrifter med å skape nye arrangementer.
Nyheter

Det å skulle arrangere noe i en hektisk arbeidshverdag, kan være krevende. Man setter ned en komité eller arbeidsgruppe, og begynner å jobbe med planer og ideer. Men hvor skal man henvende seg for å få ordnet det praktiske, og hvordan skal man egentlig finne rom for planleggingen i tillegg til alt det andre som skal gjøres?

Det er her Linn Krogstad Kjelvik kommer inn i bildet. Like før jul opprettet hun enkeltpersonforetaket KK bedriftsarrangement, som skal hjelpe bedrifter med å planlegge og gjennomføre arrangementer av ulikt slag – alt fra temakvelder og julebord til større konferanser.

– Min erfaring er at mange bedrifter egentlig ikke har tid til å lage slike arrangementer, og kunne tenkt seg å sette det bort. Det manglet et slikt tilbud lokalt, så derfor bestemte jeg meg for å satse, forteller hun.

Bred erfaring

Hun har utdanning innen kontor- og administrasjon, økonomi og arrangementsledelse, og har tidligere blant annet vært seks år i fylkeskommunen, der hun jobbet mye med kurs og konferanser. Hun jobbet også et års tid i Stiftinga Hilmar Alexandersen, som arrangerer Hilmarfestivalen.

– I fylkeskommunen var jeg blant annet med på å arrangere Trøndelagsmøtet, og organiserte også reise og opphold for besøkende fra utenlandske skoler. Det er erfaringer jeg tar med meg, og jeg har god dialog med ulike bedrifter i næringslivet som kan være aktuelle samarbeidspartnere i forbindelse med arrangementer, sier hun.

Den første store kontrakten er allerede på plass. Fra nyttår er hun engasjert av Trønder-Avisa som arrange- mentsutvikler i seks måneder.

– Trønder-Avisa har flere egne arrangementer, i tillegg til at de er med som sponsor på andre ting som skjer. Jeg skal både jobbe fram arrangement for avisa, og bidra til å skaffe inntekter. Oppdraget medfører også at jeg har fått plass i kontorlandskapet hos Trønder-Avisa, og det er veldig fint å ha flere rundt seg nå når jeg er i oppstartsfasen, sier hun.

Strukturert og engasjert

Det å starte sin egen bedrift kan være krevende, og det er mange fallgruver. Hun har ikke deltatt på gründerkurs eller lignende, men har i likhet med mange andre vært innom Steinkjer næringsselskap for veiledning før hun startet opp.

– Hvordan er det å begynne for seg selv etter mange år som fast ansatt?

– Det er jo litt skummelt, men samtidig veldig luksus. Jeg har ordnet meg et skikkelig regnskapsprogram, styrer hverdagene mine selv, og kan være veldig fleksibel. Ikke slik å forstå at jeg kommer på kontoret klokka 12 og går klokka 13, altså – jeg er både strukturert og disiplinert! understreker hun.

På sikt er planen å etablere firmaet som et AS, forhåpentligvis med flere ansatte enn henne selv.

– Jeg føler jeg har blitt godt mottatt når jeg har vært rundt og presentert meg i bedriftsmarkedet, og jeg mener mulighetene er gode for å lykkes. Nå har jeg drevet oppsøkende virksomhet, men etter hvert håper jeg at jeg kommer dit at bedriftene kontakter meg direkte, sier hun.

– Hva med private? Tar du på deg 50-årsdager og bryllup også?

– I utgangspunktet retter jeg meg mot bedriftsmarkedet, men for all del – hvis noen private ønsker å leie meg inn, tar jeg gjerne en prat. Det hadde vært veldig stas å være bryllupsplanlegger en gang også!

Et dykk ned i arkivet, viser flere avisutklipp fra Steinkjer-Avisa og Trønder-Avisa der en ung Linn Krogstad Kjelvik arrangerer tombola sammen med klassevenninner, til inntekt for både kreftforeningen og Redd Barna.

– Vi aner et visst samfunnsengasjement her allerede i ung alder?

– Jeg mener jo at vi som har mulighet til det, bør være litt på tilbudssiden og hjelpe der vi kan. Alle har det travelt, men det handler om vilje og prioritering, sier hun. Selv gir hun sitt bidrag blant annet gjennom å gi flyktningbarn mulighet til og fra trening på Egge, der hun også er aktiv i styret i Egge IL, håndball og som fotball- og håndballtrener.

– Å sørge for at de blir med i treningsgruppa er et enkelt, men viktig bidrag til integreringen. Her skulle jeg ønske at enda flere foreldre bidro, sier hun.

Adoptert fra India

Selv om hun har sine aner fra mer eksotiske strøk enn Norge, har hun ikke noe behov for å oppsøke fortida.

– Jeg er adoptert fra India, men var bare noen måneder gammel da jeg kom til Norge. Jeg har derfor ikke noe forhold til landet jeg kom fra. Jeg er norsk, og steinkjerbygg, fastslår hun.

– Hvordan var det å vokse opp i Steinkjer på 80-tallet som adoptert?

– Det gikk veldig greit. Jeg kan ikke huske noe negativt, og opplevde at det var veldig lite oppmerksomhet rundt det. Jeg var ei aktiv idrettsjente, og en av gjengen – verken mer eller mindre, forteller hun.

High school sweethearts

Hun ble sammen med ektemannen Thomas på slutten av videregående, og de har altså holdt sammen siden.

– Det er ikke så mange slike par?

– Nei, det er nok ikke det. Vi har det veldig fint sammen, og jeg tror det er en styrke for oss at vi har vært med på hele reisen sammen, med russetid, studier og oppstarten på arbeidslivet, sier hun.

Paret flyttet til Oslo i 2001, og deretter til Trondheim i 2004.

– Da vi flyttet til Trondheim, ble vi enige om at vi skulle ha tre år der, og så flytte hjem til Steinkjer. Det holdt vi, og i 2007 kom vi tilbake til Steinkjer. Jeg hadde imidlertid fortsatt jobb i Trondheim, så det ble mye pendling det første året, før jeg etter hvert fikk meg jobb her. Vi har aldri angret på at vi flyttet hjem igjen, for Steinkjer er helt topp. Her er det små avstander til alt, og vi har mye familie og venner i nærheten, sier hun.

Når familien på tre ikke er opptatt med jobb, skole eller fritidsaktiviteter, er det ett sted som gjelder:

– Vi har leilighet i Åre, og der er vi stort sett hver helg om vinteren. Det var dårlig med snø den første helga etter jul, men nå er det fantastiske forhold!

Festivalmenneske

Når skisesongen og vinteren er slutt og sommeren tar over, går nær sagt hele Steinkjer i festivalmodus. Linn Krogstad Kjelvik er intet unntak, og hun er fast inventar på Steinkjerfestivalen, der hun også har bidratt mye til arrangementene opp gjennom årene.

– Jeg var ansatt en periode som forretningsutvikler i Steinkjerfestivalen, og har vært med som frivillig – både som leder av markedsgruppa og som ansvarlig for handlegata med matsalg og andre boder. Det er bra at det skjer ting i Steinkjer, og jeg håper at de kommende utbyggingene gjør at vi får skikkelige fasiliteter for konferanser. Det trenger vi! avslutter arrangementsorganisatoren.