Vår nye spalte "Tilflytteren"

Edvard fra Grünerløkka stortrives i Steinkjer

jobber med insekter: – Jeg administrerer AgriTech Nordic i Steinkjer, sier Edvard Iversen. 

skryter av mye: – Ox Steak House i Steinkjer har verdens beste oksefilet, sier Edvard, som også skryter av at det er mange hyggelige folk i Steinkjer. – Også er det fokus på innovasjon! 

Nyheter

– Steinkjer er en veldig fin by å bo i. Jeg er glad i trøndere. Begge foreldrene mine er fra Trondheim, sier Edvard Iversen (25), som har vokst opp på Grünerløkka i Oslo. Før han flyttet til Steinkjer sist sommer, bodde han på Majorstua i lag med samboer, Helen. I Steinkjer jobber han med å administrere AgriTech Nordic. Utviklingsselskapet T: Lab klarte i 2018 å samle partnere til å arrangere den første AgriTech Nordic-konferansen i Norge. Målet deres er å få fram ny teknologi som kan brukes til å produsere mat.

– Enkelt forklart jobber jeg med et insektprosjekt på Mære landbruksskole. Kontor har jeg på Næringstorget.

– Hva med utelivet her?

– Vet du hva, jeg er imponert. Jeg hadde ikke ventet at det var sånn. Chez Mathilde er enda hippere enn flere på Grünerløkka. Den så jeg faktisk ikke komme, sier Edvard, som også er en del på studentenes pub.

– Samboeren min studerer på Nord universitet, så jeg blir dratt med på Bodegaen, men det er fint, for der er det trivelige studenter og billig øl. Jeg er også mye på Ox Steak House, for der har de verdens beste oksefilet. Jeg har hatt med meg gjester fra København og Helsinki dit, ja, fra fjern og nær, og alle mener det samme. Jeg tilbringer også mange kvelder på Madam Brix. Der er det bra.

– Andre ting som er bra?

– Det virker som folk har lyst til å få til noe her. Det savna jeg i Oslo. Jeg visste også at det ble bygd en innovasjonscampus. Dessuten er byen fint pyntet.

– Noe som ikke er bra?

– Jeg har ikke funnet meg et fotballag å spille på. Jeg har heller ikke funnet ut hvor man leverer glassflasker. Dessuten har jeg merket at man må ha lappen her.