Nordsia er blitt et brukt-eldorado

70- årsjubileum: Steinkjer Auksjonsforretning feiret at bedriften var 70 år i 2018. En kort periode hadde de utsalg i Kongens gate – der Wanted Antikk er nå, men i dag er de tilbake i Ølvegata der de alltid har vært. Med både utsalg og lager. 

30 år gammelt: Irene Tranung driver Pippas Bruktbutikk. Hun har saker og ting fra 50-60- og 70-tallet. – Nå begynner 80-tallet å bli vintage også, så da må jeg ha litt fra det tiåret også, sier Irene, som åpnet bruktbutikk for snart tre år siden. 

stas: Stas er en vekstbedrift som hjelper folk ut i arbeid gjennom produksjon av varer og tjenester. De driver blant annet en bruktbutikk, der man får kjøpt alskens saker og ting. Stas-butikken åpnet i desember 2007. 

antikviteter: Wanted Antikk, heter den aller nyeste antikvitetsbutikken på Nordsia i Steinkjer. Den åpnet for vel tre uker siden. Det er Mona Redving som eier og driver den. Hun har drevet en hobbybutikk, som hun kaller det, hjemme i Verdal før. 

Nyheter

På Nordsia i Steinkjer er det nå fire brukt- og antikvitetsbutikker. Steinkjer Auksjonsforretning har vært der i 70 år, Stas i 11 år, Pippas Bruktbutikk i snart tre år – og Wanted Antikk i tre uker.

Den aller nyeste bruktbutikken i Steinkjer – eller antikvitetsbutikken, eies av Mona Redving fra Verdal. Wanted Antikk, heter den.

– Vi har flere samleobjekter og en del sjeldne ting, sier Mona, som har butikk i Kongens gate på Nordsia – der Steinkjer Auksjonsforretning holdt til en kort periode for en tid tilbake.

Steinkjer Auksjonsforretning

– Det ble til at vi flyttet dit vi alltid har vært – i våre gamle lokaler i Ølvegata. Vi har ikke lagt ned, hvis noen tror det, sier Odd Ragnar Schult-Jessen, som driver Steinkjer Auksjonsforretning. Bedriften har vært i familiens eie i 70 år.

– Butikken ser slik ut også. Stikk gjerne innom for å se, sier auksjonariusen, som feiret 70-årsjubileet tidligere i år.

Stas er en vekstbedrift som hjelper folk ut i arbeid gjennom produksjon av varer og tjenester til offentlige instanser, privat næringsliv og privatpersoner. De driver blant annet en bruktbutikk.

Stas og Pippas

– Vi selger kopper og kar, småmøbler og pyntegjenstander for å nevne noe – og egenproduserte varer, så her kan man finne alskens saker og ting. Vi tilbyr også tjenester som rulling av duker, sier butikksjef Birgith Aas.

Pippas Lopper ble etablert av Irene Tranung for snart tre år siden. Hun selger ting og tang og klær fra 50-60- og 70-tallet.

– Nå begynner 80-tallet å bli vintage også, så da må jeg ha litt fra det tiåret også, sier Irene Tranung.

I tillegg til de fire brukt- og antikkbutikkene på Nordsia i Steinkjer, er det en stor bruktbutikk på Tranamarka. Raubua Gjenbruksutsalg, heter kommunens bruktbutikk der.