Øyenvitne er tilbake i jula

Gullkorn om gris og mobil

OM GRIS OG MOBILFERIE: Øyenvitne gjør siste forberedelser til julas forestillinger, der blant annet grisen står sentralt. Her er gjengen samlet på øving på Vårt Hjem. Bak t.v. Odd Birger Grønli og Erik Asp. Foran Bjørn Gunnar Ericson og Bernt Gausen. 

Nyheter

– Det blir flust med gullkorn og mye musikk, sier Odd Birger Grønli, som sammen med Bernt Gausen, Erik Asp og Bjørn Gunnar Ericson utgjør Øyenvitne.

Kabareten har blitt en tradisjon på Kulturscenen Vårt Hjem med forestillinger både under Steinkjermartnan og i jula. I år står gjengen på scenen torsdag 27. og fredag 28 desember (3. og 4. juledag).

På settlisten står en lang rekke små og litt lengre nummer, som er fordelt på to bolker med matservering i pausen.

Mobilferie i Iran og Ti i skuddet

– Vi har blant annet gått opp fotsporene til den tidligere fiskeriministeren som har vært på mobilferie i Iran. Det blir en hyllest til Ti i Skuddet i samarbeid med Vidar Lønn Arnesen og tilbakeblikk på Olsen-gården etter den dramatiske brannen, sier Grønli.

Det blir også et humoristisk skråblikk på lokale toppolitikerne som gjør mer enn å styre den offentlige pengebingen.

Gjengen bak Øyenvitne har med ujevne mellomrom tatt noen pauser og det har også vært litt utskiftning i besetningen med Erik Asp som ferskeste medlem. Det som derimot er likt fra år til år er gode historier, som både er aktuelle og nostalgiske.

– Det siste er ikke skrevet, så det blir både aktuelt og nostalgisk. Miksen med aktuelle tema og nostalgiske tilbakeblikk har alltid stått sentralt med Øyenvitne, sier tekstforfatter Grønli.

Og det mangler ikke på stoff til både lokale, nasjonale og internasjonale saker.

– Det dukker alltid opp gode historier, så det står ikke på det. Det skal være en feelgood kabaret med god stemning – og litt gammeldags julestemning, sier Grønli.

Ny musikk

Musikken står også sentralt i enhver forestilling med Øyenvitne, og den musikalske gjengen øver i disse dager inn noen rykende ferske låter.

– Det blir noen nykomponerte sanger som vi ikke har fremført tidligere, sier Grønli.

Øyvind Bones