Ble kvitt køen med skilting og merking

Med skiltingen og merkingen som kom opp i fjor, har man blitt kvitt køen ved E6-rundkjøringen i Figga. 

Nyheter

For et år siden endret Statens vegvesen oppmerkingen og skiltingen inn mot rundkjøringen på E6 ved Figga i Steinkjer. Det ble en suksess, rapporterer Statens vegvesen i en pressemelding.

På hverdagene ble det tidligere kø ved rundkjøringen i Figga. Årsaken til problemet var at bilførere i morgenrushet sørfra inn mot Steinkjer valgte å legge seg høflig i kø i høyrefeltet, i stedet for å benytte begge felt og fletting.

- For å bedre på flyten endret vi skiltingen og oppmerkingen i vegbanen slik at de siste hundre meterne før rundkjøringen skal de som skal til sentrum legge seg i høyre felt, mens de som skal videre langs E6 skal legge seg i venstre felt, sier Per Espen Knudsen i Statens vegvesen i Trøndelag.

Trafikktellinger viste at det i perioden kl. 7.30 til kl. 8.30 passerer 840 biler i rundkjøringen, hvor ganske nøyaktig halvparten skal til høyre inn mot sentrum.

- Det er litt over ett år siden vi iverksatte dette endrede kjøremønsteret, og vi ser at dette har ført til at køen som før sto langt bakover E6 har så godt som forsvunnet, sier Knudsen. Dette vil også si at folk sparer tid og samfunnsnytten har allerede innhentet de små kostnadene som var i forbindelse med endringen.

Nå som begge feltene er i bruk rett før rundkjøringen, har det også ført til at trafikantene bruker begge feltene på resten av vegstrekningen også.

– Før vi endret skiltingen var trafikantene litt redde for å bruke begge feltene, men de er til for å brukes, sier Knudsen i pressemeldingen.