Rulles Danseband gjenforenes på Vårt Hjem

RULLES: 2. juledag blir det gjenhør med Rulles Danseband på Vårt Hjem. Fra venstre Rune Evjen, Jan Erik Moe, Roar «Rulle» Bartnes og Johan Brandtzæg. I tillegg er Helge Westerfjell med på trommer og sang. Foto: Andreas Moe. 

Vi var ikke et typisk danseband med svensktopper på repertoaret

Jan Erik Moe

OGSÅ MED: Helge Westerfjell. 

Fakta:
  • Rune Evjen (keyboards)
  • Jan Erik Moe (gitarer, sang)
  • Roar «Rulle» Bartnes (sang)
  • Johan Brandtzæg (bass og sang)
  • Helge Westerfjell (trommer og sang).
Nyheter

En sen høstkveld i 1984 ringte telefonen hjemme hos Jan Erik Moe. I den andre enden var direktør Paul Skillingstad på Grand Hotell. Et bulgarsk danseorkester måtte avlyse en måneds langt spilleoppdrag på hotellet, og Skillingstad var i beit for musikk. Han lurte på om Moe kunne hjelpe ham å skaffe et band.

– Jeg ringte rundt til alle musikere jeg kjente, men ingen kunne ta et så langt oppdrag. Dermed kom Johan Brandtzæg, Roar «Rulle» Bartnes og jeg sammen for å diskutere problemet. Og vi fant ut at vi kunne starte et band for å hjelpe hotellet denne måneden, forteller Moe.

I tillegg fikk de med seg Simeon Bashev og Jan Tore Kristensen, og Rulles Danseband var et faktum. De spilte en hel måned på hotellet, fem kvelder i uken. Dette førte til at spillejobbene begynte å renne inn, og bandet ble et av de mest brukte og anerkjente dansebandene på denne delen av 1980-tallet.

– Men vi var ikke et typisk danseband med svensktopper på repertoaret. Vi spilte den samme musikken som vi gjorde på 1960-tallet, nemlig datidens pop og rock som Beatles, Stones, Kinks, Roy Orbison, Everly Brothers, Shadows, Cliff, noe blues og andre godbiter fra denne perioden, sier Moe.

Bandet fikk masse spillejobber over hele Trøndelag, og ble også booket på Oseberg C-plattformen i Nordsjøen. Rune Evjen og Helge Westerfjell kom med i en tidlig periode, og Rulles Danseband, som skulle eksistere i én måned, eksisterte i nesten 20 år som et sideprosjekt for annen musikalske aktiviteter.

2. juledag er de sammen igjen på Vårt Hjem, noe som betyr en kjempekveld på ren 60 - ikke prosent, men 60-talls musikk.