Bølareinen endelig ordentlig merket

sneppenbrua i Steinkjer: Endelig er Steinkjers mest besøkte turistattraksjon merket med brunt skitt, som indikerer at det er et mål som har særlig interesse for turister. 

Nyheter

Ifølge Statens vegvesen viser de brune skiltene «mål som har særlig interesse for turistattraksjon». Bølareinen i Stod har vært det i flere tiår.

Nå står det brunt skilt om Bølareinen på Sneppenbrua i Steinkjer – og noen andre steder.

– Omsider kom det. Turid Binde, som var styreleder i Bølabua for 25 år siden og flere år etter det, jobbet med å få skiltet hvor Steinkjers mest attraktive turistattraksjon var, og det samme gjorde Odd Bratberg. I mange, mange år prøvde Odd Bratberg å få Statens vegvesen til å sette opp brunskilt, sier Hillfrid Gustad i Stod, som selv tok kontakt med Statens vegvesen for kort tid tilbake.

– Per Espen Knudsen er ny seksjonsleder i Statens vegvesen. Jeg etterlyste brunskilt om Bølareinen, og ikke lenge etterpå kom det opp. Det var veldig kjapp reaksjon, så det fortjener Statens vegvesen og Knudsen skryt for, sier Hillfrid Gustad.

Bølarein har vært Steinkjers mest besøkte turistattraksjon i flere tiår. Før Saemien Sijte overtok driften, drev Odd Bratberg stedet i mange år. Han var styreleder i 16 år. Ifølge Bratberg – og gjesteboka – har det vært mer enn 30.000 turister innom Bøla noen sesonger.