Gunn har laget seg et malerom i Torggata

lyst og varmt: – Her har jeg det både lyst og varmt. Det er artig å male her, sier Gunn Olsen (73), som studerte klassisk figurativ kunst to skoleår ved et studio i Firenze for omtrent 20 år siden. Hun maler portrettbilder på bestilling. – Jeg har faktisk malt hunder også, sier Gunn Olsen. 

Nyheter

I høst har Gunn Olsen innredet seg et malerom i Torggata. Når maleren er til stede, er det bare å stikke innom for å se – eller kanskje kjøpe seg et portrettbilde i julegave.

– Jeg kaller det malerommet mitt. Her har jeg det ypperlig. Det er både lyst og varmt, sier Gunn Olsen, som har malt i mange år. Ofte i kalde rom.

– Jeg har delvis leid meg malerom ulike steder i byen, men jeg har også malt hjemme – og på hytta, sier Gunn Olsen, som ser for seg at hun skal ha en utstilling i det nye malerommet sitt i løpet av våren.

– Jeg må produsere mer, sier Gunn, som gikk ved Verdal videregående skole – siste året det var kunstlinje der.

– Det var kun klassisk maleri vi lærte der. Etterpå fikk en del av oss tilbud om å studere klassisk figurativ kunst ved et studio i Firenze. På meg ble det to skoleår der, samtidig som jeg innimellom var hjemme og jobbet litt. I Firenze lærte jeg å male klassisk figurativ bilder; helfigur, portrett og skulptur, sier Gunn, som var ferdig med sin utdannelse for 18 år siden.

Malingen er ikke en hobby hun blir rik av.

– Nei, det er mest utlegg, men det er artig å holde med dette. Det gir meg mye. Spesielt når noen blir fornøyd med et portrett.