Kreftsyke Kåre er irritert

Kåre Haugdahl (87) i Steinkjer har irritert seg over at han og kona ofte ikke får dekket utgifter på transport til sykehus.

Kreften kom tilbake: For noen år siden fikk Kåre Haugdahl kreft igjen. – Skulle de tatt alt, ville de rasert ansiktet mitt, sa legen. Det er rasert nok som det er, sier Kåre, som roser helsevesenet. – Alle jeg har møtt har vært helt fantastiske, sier Kåre, som også var fornøyd med Pasientreiser. Inntil for ca. to år siden.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Det står at man har rett på skyss når det er over 10 km. Vi har god råd, så vi må ikke ha det, men det irriterer meg at det er slik, sier Kåre Haugdahl, som har mange eksempler på at han og kona, Gerd, ikke har fått dekket utgifter til transport. Og han vet hva han snakket om, for han har mange års erfaring med Pasientreiser.

– Jeg fikk kreft i 2008, så jeg har reist mye til Trondheim. Da gikk jeg bare inn på nett, fylte ut det jeg skulle – og fikk for turen. De siste to årene har det blitt håpløst. Kona har problemer med hudkreft, så vi har reist mye til hudlege på Moafjæra i Levanger. På de turene får vi avslag. Nei, når Trøndelag ble storfylke, ble dette et problem. Det forventes at vi bruker buss, men det passer ikke alltid med tidene, sier Kåre, som opplever at de får avslag når de kjører til Namsos også.

– Jeg kjørte sju turer til Namsos da kona måtte ha strålebehandling, uten å få dekket utgiftene. Da legen dokumenterte det jeg skrev, fikk vi imidlertid. Nei, det er irriterende at det skal være slik, så ofte velger vi å se bort ifra det, sier Kåre, som under på om de er klokere enn oss dem som styrer det politiske i Trøndelag?

– Jeg tror ikke det, men sånn er det. Dessverre.

Det er Pasientreiser HF i Ålesund som behandler alle søknader om dekning av reiseutgifter i Helse Midt-Norge. I forrige fredags utgave av Steinkjer-Avisa, sa kommunikasjonsansvarlig, Guri Lønnerud, at man kun skulle fylle ut hvilke behandlingssted man hadde vært på, dato for reisen – og personlige opplysninger, som kontonummer. Om man brukte det digitale reiseregningsskjemaet. Det var veldig enkelt å bruke.

Det stemmer overhodet ikke med det Kåre Haugdahl i Steinkjer forteller.«Mange gir opp. De tar regningen på transport til sykehus selv»

– Innviklet skjemavelde

Arnold Kvamseng hevder Pasientreiser sitt reiseregningsskjema ødelegger tilværelsen til de svake i samfunnet.