Varmestua på Nordsia gjør hverdagen bedre for flere som sliter

«Tusen, tusen takk»

Takknemlig: – Vi er veldig takknemlig for gaven. Tusen, tusen takk, sa Liv Anne Gjetvik (nr. to fra venstre) til Heidi Elisabeth Gulstad (høyre). Fra venstre Tor Anders Ingvaldsen, Liv Anne Gjetvik, Trond Følstad, Trine Ferstad, Solveig Sæther og Heidi Elisabeth Gulstad.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Denne uka fikk Varmestua i Steinkjer en gavesjekk på 5.000 kroner fra butikken Form & Farge. Pengene skal gå til strøsand, mat og kaffe og mye, mye mer.

– Da jeg flyttet hjem til Steinkjer for noen år siden, tok jeg kontakt med Varmestua. Jeg tilbød meg å klippe brukere av Varmestua gratis, for jeg er egentlig frisør. Men så startet jeg butikk, og da ble det ikke tid til det, sier Heidi Elisabeth Gulstad, som har hatt dårlig samvittighet for det.

Hun driver Form & Farge. Mandag ville hun gjøre opp for sin dårlige samvittighet.

Gir i takknemlighet

– Jeg bestemte meg lørdag. Jeg boikottet nemlig Black Friday, men til min store overraskelse kom det mange kunder både fredag – og lørdag, da det var nisjebutikkenes dag. I takknemlighet over god handel, kom jeg på at nå ville jeg bidra med økonomisk støtte til Varmestua i Steinkjer. Når jeg ikke rekker å bidra på annen måte, kan jeg bidra med en pengegave, sier Gulstad, som overrakte 5.000 kroner til Varmestua.

– Tusen, tusen takk. Vi er veldig takknemlig, sier Liv Anne Gjetvik. Hun leder alt det frivillige arbeidet som gjøres ved Varmestua på Nordsia. I hele 14 år har hun jobbet som frivillig der. Mandag formiddag var det Solveig Sæther som stekte vaffel og forberedte middag i lag med Liv Anne.

– Har du Solveig også jobbet frivillig her i mange år?

– Jeg var her en del før. Det har vært litt til og fra, men akkurat nå er jeg vikar, sier Solveig, som er en av mange som legger ned en viktig frivillig innsats i samfunnet.

Tre dager i uka (mandag-onsdag-fredag) kan personer som har utfordringer med rus få servert formiddagsmat og middag på Varmestua.

Pengene kommer godt med

– Jeg er glad for å kunne komme hit å spise – og pengene er det helt sikkert bruk for. Akkurat i dag kunne de brukt noe til strøsand, for det er veldig glatt utenfor her, sier Tor Anders Ingvaldsen.

Ingvaldsen er én av rundt 20 personer som i dag er fast gjest på Varmestua, der personer som er knyttet til rus får servert kaffe, brødskive og middag.

Mandag morgen var kjøkkenbenken full av brød.

– Vi får brød av Rema og Coop Extra på Nordsia. Det vi ikke smører opp, sender vi med dem som vil ha. I dag har vi faktisk fått innholdet i en fryser som skal tømmes også, så det er mange som tenker på brukerne våre, sier Gjetvik.