Julestemning på 15. året

Foran fra venstre: Frida Angelica Røliaunet, Nora Lorvik Holum, Daniella Dahlø Stølan, Olea Sæli, Signe Austmo Ryan, Ingrid Hovdan Molden, Ida Hovdan Molden Andre rekke f.v.: Gard Tveten Aune(Tor), Tonje Gynnild Nordvik, Anna Bilstad, Pernille Rannem (Helle), Perle-Henriette Austmo, Edvard Gjermstad, Elly Edelie Breivikås. Bak: Johan Einar Bjerkem (Skogsnisse), Frida Vang Hervik, Ingeborg Saur-Svarva (Helle), Arild Tveten Aune (Nordpolnisse), Kristian Austheim (Tor), Per Gjermstad, Jakob Bjerkem (Skogsnisse) 

Nyheter

For mange har det blitt en fin tradisjon før jul å ta turen til Bjerkem i Henning for å se teaterstykket «Julestemning» av Jarle Berg for den rette julestemningen med både teater og julegrøt.

2018 er det 15. året nissene på gården fører fram dette stykket. I Trondheim har det gått hvert år siden 1990.

Nye aktører

I år er det også en del utskifting i aktørstaben. Ingeborg Saur-Svarva (9) og Pernille Rannem (9) alternerer i rollen som Helle som i fjor.

Kristian Austheim (8) som har deltatt som smånisse helt fra han så vidt kunne gå, har i år sitt andre år i rollen som Tor. Han alternerer med Gard Tveten Aune (9) som har sitt første år som Tor. Opp til 16 smånisser dukker også opp både før og under teaterframsyninga.

Arild Tveten Aune som Nordpolnisse, Johan Einar Bjerkem – fjøsnisse og Jakob Bjerkem – skogsnisse fortsetter som før.

Orkester er som i fjor: Kapellmester Lars Hatling – piano/trøorgel, gitar: Thomas Buan Hammer og bass: Dag Olav Stølan.

Et helt kobbel av foreldre stiller opp i komiteer, som tekstlesere og som rigg- og ryddemannskap.

Stor aktivitet

- Nå har det blitt gourmetrestaurant i de samme lokalene som nisseteateret bruker. Restauranten har åpent hver fredag og lørdag. Dette stiller store krav til logistikken i lavin på Bjerkem. I år blir det derfor bare kaffe/kakesalg på lørdager. Om du vil ha julegrøtt i tillegg til teater så må du velge søndager, sier Jakob Bjerkem.

Tor og Helle i stykket får sitt livs mest spennende jul da de er på skogstur for å hente juletre og møter hele tre ulike nisser – og jammen er det nisser på låven på gården deres også!

– Det er vanskelig å tenke seg ei førjulstid på Bjerkem uten Julestemning. Hver forestilling avsluttes med at barna i publikum får smake på nissegrøteten, sier primus motor Jakob Bjerkem, og legger til at det er planlagt seks framføringer på Bjerkem med premiere lørdag 1. desember.