Gründere vil revolusjonere frisørbransjen

Tenker stort og internasjonalt

Merk deg navnet Pelo. Om det blir slik Marcus og Marius håper, blir Pelo på linje med Airbnb og Uber. Med Pelo kan man få frisørtime hvor- og når som helst.

PELO – et nytt firma: Marcus Antonio Bomann Velasquez (venstre) og Marius Viem etablerte firmaet Pelo i høst. – Torsdag kveld skal vi feire at vi er gale nok til å prøve – ved å lansere ideen, appen og pilotarenaen, sier Marcus og Marius, som har etablert en frisørsalong på Sneppen. Der er pilotarenaen deres – med arbeidsrom og div.  Foto: Trine Binde Bratberg

Dette er nytt og unikt

Marcus og Marius
Nyheter

– Vi tenker stort – og vi tenker internasjonalt. Pelo er et ambisiøst prosjekt som vil ta sikte på å revolusjonere frisørbransjen globalt. Torsdag kveld skal vi lansere ideen, appen og pilotarenaen, sier Marcus Antonio Bomann Velasquez og Marius Viem. Pilotarenaen deres er på Sneppen, og består av en frisørsalong, arbeidsrom og diverse andre rom.

– Dette er et nytt og unikt konsept. Det var Marcus som kom med ideen, sier Marius, som er daglig leder i Pelo.

– Min far var alvorlig syk, men så var det slik at han ville føle seg fresh – se bra ut, men så kom han seg ikke til frisør. Det var da ideen kom, om at det sikkert er flere i samme situasjon. Så da etablerte jeg og Marius firmaet Pelo AS.

Følger trender

Pelo, betyr hår på spansk.

– Vi følger trendene i forhold til apps. I USA har Uber omtrent tatt over taxinæringa. Airbnb, er som alle vet populært i mange land, og nå tenker vi å gjøre Pelo til det samme. Vi ser et markedspotensial i alle frisører, sier Marcus og Marius, som ikke ønsker å være en konkurrent til tradisjonelle frisører.

Bruk appen som verktøy

– Det må dere forklare.

– Det kan være pensjonerte frisører som kan tenke seg å ta to-tre klipp i uka hjemme hos noen – gjennom å bruke appen som verktøy. Eller andre som vil jobbe mye via Pelo. Gå på Pelo-appen og få ei liste over herreklipp i Steinkjer! For å ta et eksempel, sier gründerne i Steinkjer, som ønsker å teste appen fra Steinkjer.

– Vi valgte Steinkjer. Det symboliserer vekst, for her skjer det mye. Det er i Steinkjer vi skal utvikle og designe Pelo, og det tror vi blir bra, for Pelo har et kjempebra team av frisører – med Marius som daglig leder, sier Marcus, som før har gjort seg bemerket som gründer.

Sammen med Benjamin Berg Vollan har han utviklet et armbånd til barn i barnehager, som i disse dager skal testes. TechNorway heter firmaet.