Hittil i år har NAVs gjeldsrådgivere behandlet 346 saker. Det er en enorm økning

«Folk lever over evne»

Gjeldsrådgivere: Tone Lønnum (venstre) og Stian Aakre er gjeldsrådgivere. Anette Høin er avdelingsleder i NAV – arbeid og velferd. De sier mange lever over evne.  Foto: Trine Binde Bratberg

Vi prøver å få til avtaler med kreditorene

Anette Høin, NAV
Nyheter

Forrige uke gikk banksjef Gunnar Thorsen ut i Steinkjer-Avisa og advarte folk mot å ta opp for mye kredittgjeld. Han sa det er mange som får livene sine ødelagt av det. NAV sier at de ser akkurat den samme trenden – blant lønnstakere med god inntekt.

– Folk lever over evne. Bare i september og oktober har vi hatt 100 nye saker. Hittil i år har våre gjeldsrådgivere behandlet 346 saker, så det øker veldig. Før har det vært folk som har vært i NAV-systemet, men nå er det ei ny gruppe. Det er ordinære lønnsmottakere, barnefamilier – og folk som eier bolig som henvender seg til oss for å få hjelp, sier Anette Høin, avdelingsleder i NAV – arbeid og velferd.