Brå og havresuppe på biblioteket

TIL STEINKJER: Onsdag 28. november forteller Oddvar Brå om boka «Et skiløperliv» på Steinkjer bibliotek. Her fra junior-VM i 2004 sammen med Petter Northug. Arkivfoto: Trønder-Avisa.  Foto: Hanne Talsnes Heggdal

Nyheter

Onsdag 28. november forteller Oddvar Brå om boka «Et skiløperliv» på Steinkjer bibliotek.

Thor Grotaas bok om Oddvar Brå skapte overskrifter da den ble utgitt tidligere i høst. I boka forteller Oddvar Brå om en lang karriere som skiløper, men også om Brås familieliv.

Det er spesielt historien om Oddvar Brå og bestemoren som skapte oppmerksomhet da boka ble lansert. Oddvar Brå fikk først høre om bestemoren etter hennes død.

Fra skisportens verden er det nok spørsmålet «Hvor var du da Brå knakk staven?», som flest forbinder med skiløperen Oddvar Brå. I løpet av karrieren ble han verdensmester to ganger, og vant verdenscupen sammenlagt to ganger.

I boka har Thor Grotaas blant annet lest igjennom Brås gamle treningsbøker, som viser de enorme treningstimene som skiløperen fra Melhus la ned på 1970-tallet.

Onsdagens boktreff er et samarbeid mellom Steinkjer bokhandel, Steinkjer skiklubb og Steinkjer bibliotek. Serveringen står gjengen fra Skistua for, som tar med seg den velkjente havresuppa til biblioteket.