Vil gi folk bedre livskvalitet med coaching

VIL HJELPE: Bodil Karin Strøm (t.v.) og Rita Kiil ønsker og bruke sin kompetase til å hjelpe mennesker i Verran og omegn. 

Nyheter

Bodil Karin Strøm og Rita Kiil ønsker å bruke utdannelsene sine til å hjelpe folk med hverdagsproblemer og livsutfordringer. Begge er utdannet vernepleiere og skolert innen coaching og livsveiledning.

– Dessverre ble jeg uføretrygdet på grunn av en nakkeskade, men ønsker å bruke kunnskapen min til å hjelpe folk, sier Rita Kiil.

Bodil Karin Strøm er 50 prosent uføretrygdet, og jobber 50 prosent i kommunen. Også hun hadde gått med tanken om å bruke det hun kan til å hjelpe andre. De begynte snakke sammen og nå tilbyr de sin kunnskap til å hjelpe folk med sine hverdagsproblemer. Begge er opprinnelig nordlendinger, men bor nå Malm.

Mindre stress

– Omsorg for andre ligger oss veldig nært. Vi er ikke leger eller psykologer, men vi har stor tro på at vi kan hjelpe folk til å få bedre livskvalitet, mindre stress og kanskje til å tenke litt annerledes, sier Kiil.

– Det kan være at noen står ovenfor vanskelige valg, er slitne, utbrente, sliter med en sykdom eller livsutfordringer av ulike arter. Da kan vi være en samtalepartner eller sparringpartner, sier Strøm.

De har etablert seg i andre etasje på YX i Malm, og inviterer til informasjonskveld 27. november.

– Vi ser for oss at vi både vil ha kvelder med opptil fem deltakere og personlige samtaler, sier Strøm.

Duoen skal også ha inspirasjonskvelder hvor man kan lære puste- og avslapningsøvelser sammen med meditasjon og energiarbeid.

Ta vare på hverandre

– Det å ta vare på hverandre ligger i ryggmargen vår. Selv om vi har noen små fysiske skavanker, hindrer ikke det oss i å være til hjelp, sier Kiil.

– Dersom man er litt nysgjerrig på hva dette er, så er det selvsagt bare å ta kontakt med oss, sier Strøm.

Foreløpig har de ikke opprettet egen nettside eller Facebook-gruppe. De vil de henge opp informasjon oppslagstavla på Prix i Malm.

– Nå er vi i startfasen på noe vi tror kan være til nytte for mange. Vi former det litt mens vi går. Kjernen er å hjelpe. I vårt stressamfunn hvor man kanskje ikke klarer å henge helt med, tror vi at det er stor hjelp å snakke med noen som er utdannet til det. Coaching er en målrettet metode som hjelper deg å nå målet ditt, sier Rita Kiil.