Inviterer til kastreringskampanje for katter

Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag (DNNT) har igjen invitert alle dyreklinikker nord i Trøndelag til en felles kastreringskampanje for katter i forbindelse med Black Friday. De har fått med 12 dyreklinikker i Nord-Trøndelag:

- Steinkjer Veterinærsenter
- Steinkjer Dyreklinikk
- Anicura Stjørdal Dyreklinikk
- Frosta og Åsen Veterinærkontor
- Innherred Dyreklinikk
- Levanger Dyreklinikk
- Smådyrklinikken Inn-Trøndelag
- Inderøy Dyreklinikk
- Dyrlegene Leksvik AS
- Namsen Dyrehospital
- Namsos Dyreklinikk
- Ytre Namdal Dyreklinikk

Etter suksessen med samarbeidet i Nord-Trøndelag i fjor har Dyrebeskyttelsen Norge sentralt i år satset på å gjøre denne kastreringskampanjen landsdekkende etter modell fra den vi hadde i fjor!

Flere og flere

Bakgrunnen for invitasjonene er at økningen i antall eierløse og forlatte katter stiger for hvert år.

- Vi ønsket derfor å få med dyreklinikkene på laget for en felles dugnad, for å få kastrert flere gjennom en slik kampanje. Vi har hatt nesten 71 dyr inne samtidig i private fosterhjem i sommer, noe som er ny rekord. Vi har pr. i dag 48 katter som trenger nye hjem, og vi har allerede adoptert bort 83 katter i år, sier Tone I. Lundsaunet i Dyrebeskyttelsen.

Ukastrerte katter og hjemløshet

Det er anslagsvis 40 000 katter som ikke får et godt hjem hvert eneste år. Hjemløse katter skyldes menneskelig svikt og ansvarsfraskrivelse. Denne utviklingen er det den enkelte katteeier som kan bidra til å stoppe.

Det du som katteeier kan gjøre for å bedre katters anerkjennelse og øke deres status er å ta fullt ansvar for din egen katt. Denne utviklingen vil endres til det bedre først når alle katteeiere tar ansvaret og sørger for sin egen katt. I 2018 bør en ansvarsfull katteeier sørge for at familiedyret deres blir både kastrert, vaksinert, ID-merket og fulgt opp med årlig helsesjekk og vaksine.

Tilbud fra klinikkene

Alle klinikkene som deltar har ulike tilbud og varighet på sine tilbud.  Katteeierne bes derfor om å ta kontakt direkte med den aktuelle klinikken de ønsker å benytte.

Lundsaunet minner om at det å kastrere katten løser også en del andre problemer:

  • man hindrer spredning av sykdommer
  • man minsker sannsynligheten for slossing og skader på kattene
  • man unngår kattebråk på natten
  • man slipper markeringer i blomsterbed, på trappa og ved garasjen
  • man forhindrer at det blir flere hjemløse dyr
  • man slipper ferieavliving av kattunger
  • man forhindrer at dyr dør av sult og sykdom