I helga kan du selge og kjøpe brukt vintersportsutstyr

Klart for årets byttehelg

BYTTEDAG: I helga er det klart for Byttehelga, der du kan selge og kjøpe brukt vintersportsutstyr - til glede for både lommeboka og miljøet. Fra venstre Kristian Steinkjer fra skigruppa i Beitstad IL, Anders Bardal fra Sparebank1 SMN, Tom Vidar Wågan fra friidrett/ski i Sparbu IL, og senterleder Bendik Holstad på Amfi Steinkjer.  Foto: Tore Vikan

Nyheter

Det er populært å drive med vinteridrett i Norge, men det koster å ha skiutstyr, spesielt for barn og unge som må bytte ofte etter hvert som de vokser. Skiforbundet, lokale idrettslag og SpareBank1 har derfor gått sammen om Byttehelgen, der det over hele landet inviteres til markeder hvor det kjøpes og selges brukt skiutstyr, under slagordet «Det er god økonomi å kjøpe brukt!»

Byttehelgen arrangeres i år for tredje gang i Steinkjer. Datoen er lørdag 10. november, og stedet er 3. etasje i Amfi Steinkjer, bak Jordbærpikene.

Tar imot utstyr på forhånd

Det er Steinkjer skiklubb, Ogndal IL, Beitstad IL, Henning IL og Sparbu IL som har gått sammen om arrangementet i kompaniskap med banken, og fredag kveld og lørdag formiddag er de klare til å ta imot utstyr som folk vil levere for salg.

– Møt opp ved hovedinngangen på Amfi mellom klokka 18.00 og 20.00 fredag kveld, eller lørdag formiddag mellom 10.00 og 11.30 hvis du har noe du vil selge, oppfordrer Anders Bardal.

Han forteller at Byttehelgen har vært populær de to foregående årene, men at det har vært flere kjøpere enn selgere.

– Vi oppfordrer derfor alle til å ta en ekstra kikk om de har noe stående som de vil selge. Vi er interessert i alt av vinterutstyr – alt fra ski, staver og skisko til snowboard og akebrett.

Foreslår pris

Selve salget foregår mellom klokka 12 og 15 på lørdag, og kjøp gjøres primært med Vipps.

– Men vi har også muligheter til å ta imot kontanter, sier Bardal.

De som leverer utstyr for salg vil få spørsmål om hva de vil selge det for, og hva de vil gjøre med utstyret hvis det ikke blir solgt.

– Vi bistår også med veiledning på hvilken pris som bør settes, sier Tom Vidar Wågan fra Sparbu IL.

Det er opp til den enkelte selger om de vil beholde pengene selv, eller gi det til sitt lokale idrettslag.

Ingen konkurrent

Dette blir første året at Byttehelgen foregår på Amfi. Arrangørene mener at de ikke er en konkurrent for de eksisterende sportsbutikkene.

– Jeg mener vi heller blir et supplement. Rimelig utstyr gjør at flere får mulighet til å prøve, og så handler de kanskje i sportsbutikken neste gang, sier Bardal.

– Og finner de for eksempel ski og sko her, men ikke staver, er det nærliggende å supplere i en av senterets sportsbutikker, sier senterleder Bendik Holstad.

tore Vikan