Hoppende gøy med kaniner

trening hver torsdag: Det er bare torsdagene de trener i lag med Innherred Kaninhoppeklubb, men de trener hjemme i hagen også. – Det er lov å komme på Mære å se på når vi trener. Alle er velkomne – og alle får prøve, sier Hilde Brandsegg Mathisen. 

Milla er flinkest til å hoppe

fikk premier: I slutten av september var Irma med på Bladfall Cup på Mære landbruksskole. Det endte med én 1. plass, to 2.-plasser og én 3. plass. Det resulterte i at hun kom på 3. plass i Lille Bjørkebladcupen, som besto av ca. 25 ekvipasjer. Det var 204 som startet. 

Nyheter

Innherred Kaninhoppeklubb hadde stand i Jernbaneparken under fjorårets Steinkjermartna. For 20 kroner fikk Irma Brandsegg Mathisen (10) prøve hun også.

– Jeg syntes det var artig – og fra den dagen ønsket jeg meg kanin, sier Irma, som i vår fikk ønsket sitt oppfylt.

Og i høst fikk hun både en 1. plass, to 2.-plasser og en 3. plass under en cup i kaninhopping.

– Jeg var med på Bladfall-cup på Mære landbruksskole. Det var kjempeartig, sier Irma, som går med kaninene sine i bånd som en annen hund.

– Jeg har vært på cup i kaninhopp i Stjørdal også.

– Hopper kaninene dine bra?

– Ja, jeg har fått noen premier. Milla er nok flinkest, men Kosinus er også ganske bra. Vi har forresten kjøpt oss to kaniner til nå. To oppdrettskaniner. Kaizer, heter kaninen min, og Kaiza, heter mamma sin. Kaninen har egne konkurransenavn da, men vi kaller dem Kosinus, Milla, Kaizer og Kaiza, sier Irma, som først og fremst forer kaninene sine med høy, men de får også kaninkraftfor og av og til litt gulrøtter.

Kaninene har eget kaninhus i garasjen. Og hannkaninen Kosinus er kastrert.

– Hvor ofte får de mat?

– To ganger hver dag.