Sparbu songlag og Malm trekkspillklubb samarbeider

Går sammen om «Sound of Music»

GODT SAMARBEID: Malm Trekkspillklubb og Sparbu Songlag samarbeider i forestillingen "Sound og Music". Her fra en felles øvingshelg på Heistad. 

FULL KONSENTRASJON: Svein Kåre Haugen er musikalsk leder for Malm Trekkspillklubb. 

GOD STEMNING: - Dette blir en skikkelig feelgood-forestilling, mener dirigent i Sparbu songlag, Kirsten Knedal Andersen. 

Nyheter

53 år etter at musikalen «Sound of Music» herjet på de norske kinolerreter og platelister har Sparbu songlag og Malm trekkspillklubb kommet sammen til et felles prosjekt.

«Sound of Music» var drama- og filmmusikalen som fikk det norske folk til å gå av huse da den hadde premiere i 1965. Rodgers & Hammersteins musikal, som egentlig hadde teaterpremiere i 1959, inneholdt alt som skulle til den gang: Vakker musikk, dramatikk og sju særdeles snille og lydige barn. Og kjærlighet, selvfølgelig.

I oktober 1966 ble filmen sett av 450.000 nordmenn, og tallet økte til 700.000 i løpet av dette året. Julie Andrews og Christopher Plummer sang seg inn i hjertene til det norske folk med blant andre «Edelweiss», «My Favorite Things», «Climb Every Mountain», «The Sound of Music» og «Do-Re-Mi».

Allsidig kor

Nå har altså Sparbu songlag og Malm trekkspillklubb kommet sammen for å gjøre tre konserter i slutten av måneden, og planleggingen startet allerede vinteren 2017.

Sparbu Songlag har 35 medlemmer, og bidrar til kulturlivet med konserter hvert år. Kirsten Knedal Andersen er dirigent. Vi husker også koret fra NRKs «Salmeboka minutt for minutt» da de ble tildelt tre pinsesalmer som ble sunget i Vår Frue Kirke i Trondheim kl. 03.00 om natta.

Koret har også hatt samarbeid med Sparbu Hornmusikklag, samt brukt innleide kapasiteter som John Pål Inderberg og Henning Sommerro. Koret har opptrådt i USA, og siste utflukt gikk til Bayern, der de også gikk gjennom et jodlekurs!

Merittert orkester

Malm Trekkspillklubb er blant de ledende trekkspillorkestre i Norge, og kan vise til en haug med medaljer og diplomer fra klassene gammeldans, jazz og underholdningsmusikk under flere NM. De opptrer ofte både regionalt og nasjonalt, og fikk for et år siden behørig omtale og terningkast seks etter en konsert i Kungsbacka i Sverige.

Passer så musikk fra «Sound of Music» en trekkspillklubb? Svaret er et utvetydig ja. Malm Trekkspillklubb er nemlig innehavere av en musikalsk kvalitet som ved hjelp av arrangementene høres ut som et storband, rett og slett. Svein Kåre Haugen er musikalsk leder for trekkspillklubben.

Tre konserter på tre steder

Konsertene er lagt til 27. oktober i Verraparken, 28. oktober på Heistad grendehus i Sparbu og den 26. januar i Dampsaga Kulturhus.

– Konserten i Dampsaga blir i Høvel’n, forteller Kirsten Knedal Andersen, som også mener at denne forestillingen kan leve videre etter konserten i Høvel’n.

– Sound of Music» har jo levd sitt eget liv siden midt på 1960-tallet, og jeg mener også at vårt prosjekt kan gå videre og ikke avslutte den 26. januar. Det er jo blitt det første kulturelle interkommunale prosjektet, men ingenting er bestemt, sier Knedal Andersen.

Musikken til forestillingen er arrangert av beitstøingen Per Olaf Green, og i tillegg til det rent musikalske blir det også vist flotte naturbilder på storskjerm fra områdene i Østerrike og Sveits der handlingen i musikalen foregår.