Han er gamernes favoritt på Youtube:

Noobwork kommer til Steinkjer

NOOBWORK heter YouTube-kanalen til Joachim Haraldsen, i høstferien kommer han til Steinkjer for å fortelle om sin karriere som gamer. 

Rasmus Rohde og Ane Aass har laget ungdomsforestillingen NOOB, basert på intervjuer med ungdom som spiller. 

Nyheter

Tirsdag 9. oktober kl. 14.00 kommer Joachim Haraldsen, alias Noobwork, til Amfi kjøpesenter i Steinkjer. Han vil bli verdensmester i det populære spillet Fortnite, og er en av Norges mest populære YouTubere.

Her skal han fortelle om sitt engasjement for norsk gaming og hvordan hans karriere har utviklet seg.

- Jeg startet den norskspråklige Youtube-kanalen min «Noobwork» for å gjøre norsk gaming mer legitimt. Nå ønsker jeg gjennom Octagon å gjøre det samme for norsk e-sport. Jeg brenner for det norske gaming- og e-sportmiljøet, og ønsker å bidra til å bygge opp dette i Norge, sier Joachim Haraldsen til Kampanje.

Teater om gaming

- Vi ønsker å bidra til å skape mer forståelse og kunnskap mellom foreldre og barn som gamer. Derfor er vi glade for at Noobwork tar turen til Steinkjer i høstferien, sier markedsleder Jorunn Verstad Vodahl i Turnéteatret i Trøndelag.

Bakgrunnen for at Noobwork kommer til Steinkjer, er at Turnéteateret neste uke har premiere på forestillingen NOOB. De ønsker i den anledning å sette dagsorden og speile barn og unges virkelighet.

- NOOB er en forestilling som handler om Maria på 13 år som er skikkelig god på å game. Maria er rasende fordi pappa ikke lar henne spille ferdig. Pappa er rasende fordi Maria bare sitter inne foran skjermen, sier regissør og manusforfatter Ane Aass i Turnéteatret i Trøndelag, som sammen med Rasmus Rohde har laget NOOB basert på intervju med ungdom.

NOOB har premiere i Verdal 11. oktober, før den skal på turné til Rissa, Steinkjer, Grong, Flatanger, Oppdal, Trondheim, Støren og Leka.Fakta om dataspill:

- 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill, for eksempel på PC, Playstation, mobil og nettbrett.

-  I 9-årsalderen er det like stor andel (93 prosent) av både guttene og jentene som spiller spill. Fra 10 år går andelen som spiller spill, blant jentene jevnt nedover med økende alder. Blant jentene har altså alder stor betydning for hvorvidt de spiller spill.

- Mens 93 prosent av jentene på 9 år spiller spill, er andelen kun 42 prosent av jentene på 18 år. Blant guttene er andelen som spiller spill, mindre påvirket av alder. I 11-12-årsalderen spiller omtrent alle gutter (98-99 prosent), og andelen som spiller, er over 90 prosent, uavhengig av alder.

Kilde: Barn og medier-undersøkelsen 2018 av Medietilsynet.