Mange barn trenger et fosterhjem

økende behov: Vivian Lindstrøm, som er rådgiver Bufetat, har stått på stand flere steder i Steinkjer denne uka. – Vi har gitt ut reflekser og en invitasjon til et informasjonsmøte, sier Lindstrøm.  Foto: bufetat

fosterforeldre søkes: Det er mange barn mellom 7–13 år som trenger et hjem med trygghet, opplevelser, minner og glede. Bufetat håper det er noen i Steinkjer som ønsker å åpne hjemmet sitt – utgjøre en forskjell for et barn. Illustrasjonsbilde,  Foto: bufetat

Nyheter

Noen barn venter kritisk lenge på å få en fosterfamilie. I Midt-Norge er det mer enn 200 barn som trenger et fosterhjem hvert år. Behovet er størst for barn mellom 7–13 år.

Det er Bufetat som har ansvar for rekruttering og opplæring av fosterhjem, og de er bidragspliktige til å bistå kommunene med å finne fosterhjem.

– Det er et økende behov for flere fosterforeldre. Mange barn venter veldig lenge, ja, kritisk lenge på å få et fosterhjem. Og det på tross av at andelen plasseringer i slekt og nettverk er økende, sier Vivian Lindstrøm, som er rådgiver i fosterhjemstjenesten i Bufetat.

Det trengs også hjem som kan ta søsken, slik at søsken ikke trenger å splittes.

For å nå ut til folk med informasjon om behovet, har Bufetat flere kampanjer hvert år. Denne uka har de hatt stand ulike steder i Steinkjer.

– Vi håper å kunne rekruttere flere fosterforeldre i Steinkjer, derfor har vi stått på stand rundt omkring. Målet er å komme i kontakt med familier som kan være interessert i å høre mer om det å bli et fosterhjem, sier Lindstrøm, som roser kommunens engasjement.

– Butikkene har også vært positive til besøk fra oss.

Alle som ønsker å høre mer om det å bli fosterhjem, er velkomne på et informasjonsmøte i Bomvegen 3 i Steinkjer mandag 1. oktober kl. 18.00.

– Det er helt uforpliktende. På møtet vil de få høre mer om hvem fosterbarna er, hvem som kan bli fosterforeldre, og hvordan man blir det. Vi oppfordrer dem som er interessert, til å komme – selv om de kanskje ikke har mulighet til å bli et fosterhjem akkurat nå. Og om noen er forhindret i å møte, kan de ta kontakt med oss via mail eller telefon.

Hjemmene Bufetat er på jakt etter, skal fylles med trygghet, opplevelser, minner og glede.

– For mange barn er ikke det en selvfølge. Vi håper at akkurat du kan gjøre en forskjell for et barn og åpne hjemmet ditt. Alle barn er forskjellig og da trenger vi ulike typer fosterhjem. Både gifte, samboende, enslige og likekjønnede kan bli fosterhjem, sier Lindstrøm.