Arrangørpris til Steinkjer håndballklubb

Finalene i Sparebank1 cup er bestandig en folkefest. Her fra årets cup.  Foto: Jonas Holberg/Trønder-Avisa

Nyheter

I år er det første gang at Idrettens Hederskveld arrangeres som Trøndelag idrettskrets. Årets prestasjons- og prisvinnere er nå utpekt, og blant vinnerne finner vi Steinkjer håndballklubb, som får prisen som Årets arrangør for sin mangeårige suksess med Sparebank1 cup i Steinkjerhallen.

"Steinkjer HK får prisen ikke bare for det siste arrangementet, men for det de har gjort gjennom en årrekke. Dette er en av de mest populære cupene innen håndballen", skriver Trøndelag idrettskrets i sin begrunnelse.

Prisene deles ut på Idrettens Hederskveld fredag 19. oktober.

Takker alle som bidrar

Håkon Sivertsen, leder for Sparebank 1 cup og Rune Hammer, leder i Steinkjer Håndballklubb sendte torsdag ut en pressemelding der de skriver følgende:

Steinkjer håndballklubb har 36 års erfaring med å arrangere håndballcup for barn og unge. En cup har mange funksjoner. For oss har det vært et sportslig motiv i utgangspunktet, men vi ser at det har mange flere.

Den samlende funksjonen er vesentlig. Klubben gjennomfører én felles stor dugnad på slutten av håndballsesongen og alle må være med for at vi skal klare det like godt, og bedre, som i fjor. Alle familier som har barn i klubben blir involvert i ulike oppgaver på håndballbanen, i kiosken, kantina og som  nattevakt på skolene som fungerer som overnattingssteder.

Gjennom det store og brede engasjementet blant foreldrene blir en cup en viktig kulturbærer for klubben og håndballmiljøet i regionen. Vi klarer å vise for oss selv og for andre at vi er i stand til å mobilisere de kreftene som behøves for å ta imot 2100 overnattingsgjester, gi dem mat og organisere 450 håndballkamper for dem i løpet av ei helg. Alle som har vært med som dugnadsvakt på SpareBank 1 Cup vet at det lar seg gjøre.

Den utviklende funksjonen til et stort arrangement har resultert i et stabilt håndballmiljø, som igjen har bidratt til å synliggjøre et behov for en sportslig arena. Fra den spede begynnelse i gymsalen på gymnaset har man vist et behov for å bygge Steinkjerhallen. Først med en bane, så utvidelse til tre, og nå en friidrettshall som vi innreder som hånd ballarena, og kan skilte med 7 håndballbaner under samme tak.

De som har bidratt med ei kioskvakt, som dommer, grautkoker, nattevakt eller parkeringsvakt kan ta del i æren det er å motta Arrangørprisen fra Trøndelag idrettsråd under Idrettens hederskveld i Trondheim– ikke bare for årets arrangement, men for 36 år med håndballcup på Steinkjer.

SHK deler denne prisen med samarbeidspartnere, lokalt næringsliv, kommune og samarbeidende klubber, og vi gleder oss til å lage flere vellykkede arrangement i fremtiden.