Unge talenter fikk stipend fra banken

Her er alle de fem vinnerne av Grong Sparebanks rakettmidler. Jesper Abelsen Andreasen (Mosjøen), Hallvard Granli (Grong), Marcus Bomann (Steinkjer) Amund Totland (Lierne) og Sigve Brandtzæg Hårberg (Steinkjer).  

Sigve Brandtzæg Hårberg er en svært lovende friidrettsutøver. 

Marcus Bomann har allerede vært gründer i mange år, sin unge alder til tross. 

Nyheter

Under Grong Sparebanks kundekveld i Kulturhuset Kuben i Grong onsdag kveld, ble det for første gang delt ut rakettmidler fra banken.

Sigve Brandtzæg Hårberg og Marcus Bomann fra Steinkjer var to av de dyktige talentene som ble valgt ut til å motta stipendet.

Rakettmidlene fra Grong Sparebank er et talentstipend som deles ut hvert år til inntil fem grundere, idrettsutøvere eller kunstnere i aldersgruppen 16 til 25 år. Hver av de fem fikk kr. 20.000,- av Grong Sparebank.

- Det var mange gode søkere og det var vanskelig å velge ut kun fem vinnere.  Det er fantastisk å se at det er så mange kreative og dyktige ungdommer som vil opp og frem i verden, sier administrerende banksjef Jon Håvard Solum i en pressemelding.

Dette skriver banken om de to vinnerne fra Steinkjer:

Sigve Brandtzæg Hårberg er en 17 år gammel hardtarbeidende utøver som satser offensivt for å nå toppen i norsk friidrett. Han har hevdet seg i norgestoppen i sin årsklasse på alt fra 60 meter til 400 meter. I tillegg er han opptatt av å være en rollemodell og inspirasjon for de yngre utøverne i klubben med sine holdninger på og utenfor banen, og med sterke resultater.

Marcus Bomann fattet allerede som 11 åring interesse for teknologi, og har lenge hatt et ønske om å skape noe som gjør verden til et bedre sted. Den ideen han bruker mest tid på nå er Kindersafe, som er et verktøy som skal hjelpe de ansatte i barnehagen og trygge barna. Produktet er allerede under pilotering, og vi er spente på å følge Marcus og produktet videre.


De øvrige dyktige vinnerne av årets rakettmidler er Hallvard Granli fra Grong, Amund Totland fra Lierne og Jesper Abelsen Andreasen fra Mosjøen.