Steinkjer-Avisa skrev om nedgrodde murer:

Se hvor fine murene har blitt nå!

ble fin igjen: Steinmuren langs ved F.v. 762 nedenfor Bunnpris på Guldbergaunet var bortimot nedgrodd. Nå er den vasket og så fin som den kan bli. Det er bare tre uker siden Steinkjer-Avisa skrev om flere nedgrodde steinmurer langs ved hovedveiene i Steinkjer. 

etterslep: Statens vegvesen sa de hadde et stort etterslep på vedlikehold av steinmurer. I Steinkjer tok de ansvar; fikk det gjort i løpet av tre uker. Før var steinmuren lite estetisk tiltalende. 

Nyheter

Det er bare tre uker siden Steinkjer-Avisa skrev om de stygge steinmurene som Statens vegvesen er ansvarlig for. Vi har lagt merke til at de har grodd ned mer og mer for hvert år. Spesielt steinmuren langs veien ved Bunnpris på Guldbergaunet. Den var aller verst – og det er selve inngangsporten, kan man kalle det, til Steinkjerhallen, Guldbergaunet idrettspark, campingplassen i Steinkjer og byens messeområde. Man kunne fått et bedre førsteinntrykk ...

Det får man nå! Muren er vasket og så fin som den kan bli.

Muren langs veien på Steinbrua nord for Steinkjer var også veldig stygg. Det samme var deler av muren langs Ogndalsvegen ovenfor kapellet – og ikke minst steinmuren ved Midjobrua retning Byafossen og Ogndal. Det er i utgangspunktet en spesielt fin steinmur.

Allerede tre dager etter at vi skrev om de stygge steinmurene, ble den første vasket. Det var den på Steinbrua, like ved Statens vegvesen. Og nå er alle vasket og flidd. Det fortjener Statens vegvesen all mulig honnør og ros for.

Da vi skrev om steinmurene første gang, sa de at de hadde et stort etterslep på dette arbeidet. «Murene er ikke særlig estetisk tiltalende som de er nå», sa Geir Sørensen, som er byggeleder i Statens vegvesen. Han er forholdsvis ny i jobben – og visste ikke når murene siste gang ble gjort rene for ugress og skitt. «Vi har planer om å ta det, men det blir ikke i år. Det er pengene som bestemmer», sa han da.

I ettertid har det vist seg at Statens vegvesen har funnet midler til dette arbeidet.