Økouka i Trøndelag

Lokalt og økologisk under Økouka

Økouka: Kim Tore Sjøbakk (Experience på Bjerkem), Dan Sverre Høin Hanssen (Chef Mathallen), Ida-Kristin Knapstad (Varm yoga) og Jostein Trøite i Økologisk Nord-Trøndelag bidrar til Økouka.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

Lokale kokker og produsenter bidrar til en variert og spennende markering av Økouka i Trøndelag.

Det er åttende år på rad Øko-uka arrangeres i Trøndelag, men historien strekker seg lenger tilbake i Steinkjer. Allerede i 2006 tok Jakob Bjerkan initiativ til Økoseminaret på Bjerkem, som også i år er en del av programmet.

Økologisk festmåltid

Den 5. oktober inviteres det til en rekke med foredrag og økologisk minimarked, før det rundes av med en økologisk gourmetkveld med kokk Kim Tore Sjøbakk bak grytene.

– Vi bruker neste bare lokale og økologiske råvarer, til og med økologisk vin, og vil sette sammen et økologisk festmåltid i forbindelse med Økoseminaret på Bjerkem, sier Kim Tore Sjøbakk, som står bak gourmetrestauranten Experience på Bjerkem.

Nye deltakere

Før den tid er det flere lokale arrangement i Steinkjer. Neste helg inviteres det til bakekurs med surdeig og langtidsheving i bakstehuset på Sjurbakken i Ogndal.

Ida-Kristin Knapstad i Varm-yoga har fått med seg Alina Pasculescu som læremester .

– Yoga handler om mer enn fysisk trening, det er en livsstil der kosthold er viktig. Derfor inviterer vi til bakekurs med gamle kornsorter og surdeig, sier Ida-Kristin Knapstad.

Kokkekurs på Chef

Chef Mathallen er også med på programmet med et kokkekurs med økologiske råvarer i samarbeid med Mære landbruksskole.

– Her vil deltakerne lære å sette sammen en meny, og vi vil lære bort noen teknikker og litt om dandering, før kurset avsluttes med et festmåltid, sier Dan Sverre Høin Hanssen ved Chef Mathallen, og legger til at siste påmeldingsfrist er fredag 21. september.