Tobakken under kommunal kontroll

Kommunene får ansvaret for å kontrollere salget av tobakk.

KONTROLL: Steinkjer kommune leier inn Nokas AS til kontroll av tobakkssalget i kommunen. Arkivfoto: Trønder-Avisa.  Foto: Johan Arnt NesgÂrd

Nyheter

Det er mye snakk om nye oppgaver til fylkeskommunene, mens det stadig tikker inn nye oppdrag til landets kommuner. For en tid tilbake fikk kommunene ansvaret for borgerlige vielser, og nylig vedtok Stortinget at kommunene skal ha ansvaret for kontroll av tobakkssalget.

I Steinkjer kommune løses det med å leie inn Nokas AS, som fra før har ansvaret for salgs- og skjenkekontroll for alkohol i kommunen.

De ekstra kostnadene som følge av det nye tilsynsansvaret sendes til utsalgsstedene. Onsdag kveld vedtok kommunestyret at kostnadene knyttet til tilsynet dekkes inn med å kreve en årlig tilsynsavgift på 4.500 kroner fra faste salgssteder for tobakksvarer.