Veronica Nilsen fikk Drømmestipendet

Støtte til drømmen

Veronica Nilsen fra Steinkjer er tildelt Drømmestipendet på 15.000 kroner.

DRØMMESTIPEND: Veronica Nilsen fra Steinkjer mottok torsdag Drømmestipendet på 15.000 kroner. Gjennom sitt eget selskap Verukka Dance reiser hun verden rundt med sin dans. 

Nyheter

– Hjertelig takk, det er fint å få anerkjennelse og støtte. Jeg har startet på en treårig danseutdanning i Paris, og må finansiere skolegangen selv, så stipendet kommer godt med, sier Veronica Nilsen, som bor i Frankrike.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturråd og Norsk Tipping. Drømmestipendet består av i alt 100 stipend på 15.000 kr hver.

– Gjennom Drømmestipendet ønsker vi å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet og bidra til at alle talentfulle ungdommer for inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt, sier Bjørn Skjelstad, styreleder for Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag.

Stipendet på 15.000 kroner ble delt ut i forbindelse med kommunestyremøtet i Steinkjer torsdag. Veronica Nilsen startet med dans ved kulturskolen i Steinkjer som 14-åring, og studerer nå urban dans ved Flow Dance Academy i Paris. Hun tar også på seg dansejobber over hele verden, både i Tyrkia, Shanghai og Barcelona.