Verdens overdosedag i Steinkjer

Livreddende markering

Kameratredning og førstehjelp kan redde liv. Det var budskapet på den første markeringen av verdens overdosedag i Steinkjer.

overdosedag: Godt oppmøte og god stemning i Jernbaneparken på Verdens overdosedag fredag 31. august. Vel 40 personer møtte til markering av Verdens overdosedag i Jernbaneparken sist fredag. 

FØRSTEHJELP: Kommuneoverlege Sunniva Rognerud ga opplæring i hjerte- lungeredning. 

Nyheter

Verdens overdosedag ble markert på 30 steder i landet i år. Det var første gang markeringen fant sted på Steinkjer. Det skjedde i Jernbaneparken forrige fredag.

– Vi ser for oss at dette skal bli en årlig markering, sier ansatte i Rustjenesten ved tjenesteenhet Mestring og oppfølging.

Kameratredning

På programmet sto informasjon om det lokale overdosearbeidet i Steinkjer. Arrangementet i Jernbaneparken markerte også starten på utdeling av nalokson nesespray, som er motgift mot overdose på opioider. Kameratredning er et nøkkelord når det gjelder bruk av motgiften.

Steinkjer kommune deltar i den Nasjonale overdosestrategien. Utdeling av nalokson er en viktig del av det overdoseforebyggende arbeidet som gjøres. Dette er for tiden prosjektbasert og driftes av Senter for rus- og avhengighetsforskning, SERAF. Nalokson kan derfor deles ut uten kostnad for den enkelte.

Appell om deltakelse

Pål Marius Aarlott Ertsås holdt en appell hvor han blant annet snakket om holdninger, deltakelse i den offentlige debatten og avsluttet med en oppfordring om at alle må bruke stemmeretten.

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud ga opplæring i hjerte- lungeredning, HLR.

Trubadurene Espen & Espen, som besto av Espen Dahl, fra Rustjenesten i kommunen og Espen Indgjerd, innleid fra Trondheim, sørget for musikalske innslag i anledning dagen.

Det ble servert kaffe/saft, vafler og kake i forbindelse med arrangementet. Tiltaket Rehabilitering og kvalifisering i Rustjenesten sto for bevertningen.