Ingen gruvekarer – ingen gruvedrift

Evy Kasseth Røsten håper mange vil ta turen innom fotoutstillingen av gruvearbeidere når de skal på «Eplene i Messehagen».

HER! Evy Kasseth Røsten viser hvor 30 tidligere gruvearbeidere skal pryde veggen. Hun ønsker å ære de gamle sliterne med sin egen fotoutstilling skuret «Rastkuln» 

Nyheter

30 tidligere gruvearbeidere er fotografert av Janne Svit. Ideen kom fra Evy Kasseth Røsten.

– Dette er en hyllest til gruvearbeideren. Vi kunne ha fotografert langt over 100 tidligere gruvearbeidere, men dessverre hadde vi bare økonomi til å fotografere 30 av dem. Jeg understreker veldig sterkt at denne fotoutstillingen er en hyllest til alle som jobbet under vanskelige forhold i gruva, og til de som ventet hjemme, mens ektemannen var i gruva. Eldstemann som ble fotografert er hele 97 år, sier Evy Kasseth Røsten.

Hun håper mange publikummere vil ta seg tid, enten før, i pausen eller etter forestillingen til å se på de flotte portrettene. Utstillingen henger på kortvegen inne i «Rastkuln» – skuret nærmest inngangen til scenen.

– Der er det også mulig å få kjøpt seg noe å spise og drikke. Så jeg oppfordrer folk til å komme litt tidligere, for å hedre disse mannfolka. Der åpner vi allerede klokka 18.00, sier Evy Kasseth Røsten.