Sørlia IL fikk Coop-penger

I pausen på søndagens kamp på Lerkendal mellom RBK og Haugesund fikk Sørlia IL en gavesjekk på 10.000 kroner fra Coop Midt-Norge og RBK.

PÅ LERKENDAL: Sørlia IL fikk penger fra Coop Midt-Norge og RBK i pausen på Lerkendal søndag. Fra venstre Bjørn Vik-Mo, Lars Erik Jørgenvåg, Tove Moe Dyrhaug og Pål Andre Helland. 

Nyheter

– Det er utrolig hyggelig å få denne støtten. Vi søkte om midler fra Coop-RBK fondet for å øke aktiviteten blant de aller minste, sier Sunniva Rognerud, leder i Sørlia IL.

Lars Erik Jørgenvåg fra Sørlia IL var på plass for å motta midlene, og fikk anledning til å gå gjennom spillertunnelen på vei til utdelingen som skjedde ute på matta. Det hele ble vist på storskjermen på Lerkendal.

- I dag har vi ingen fullverdig 3’er bane, og det er jo denne størrelsen som er best for de aller minste. Et av de områdene vi har stort fokus på er rekruttering blant de aller minste, skolestartere, 1. og 2. klasse på barneskolen. Med denne støtten fra Coop og RBK er vi et godt stykke på vei til å få det til, sier Rognerud.

Fokus på talentutvikling

Da Coop Midt-Norge og RBK inngikk sin samarbeidsavtale i 2015, etablerte man samtidig et fond for regional talentutvikling. Fra salget av RBK-brød i Coop sine butikker settes det hvert år av et beløp som gis til breddeidrettsklubber.

– Denne gang valgte vi å sette fokus på jentefotballutvikling, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge i en pressemelding.

– Vi valgte å dele midlene mellom flere, det er veldig mange klubber som gjør en fantastisk jobb med å drive jentefotball i alle aldre. Vi vet at det jobbes godt i Sørlia IL og ønsker å bidra ytterligere til dette, sier Vik-Mo.

Viktig for RBK

- Vi i RBK er veldig opptatt av å støtte opp om det arbeidet som skjer ute i breddeklubbene, enten det er innenfor jente- eller guttefotballen, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub.

- Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, der deler vi og Coop samme verdisyn. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier Moe Dyrhaug, som fikk selskap av RBK-ving Pål Andre Helland under utdelingen.