Prosjekt ballbinge i Folla

I fjor skrev elevrådet ved Folla skole brev til ordføreren om at underlaget i ballbingen var helsefarlig. I går kunne ungene boltre seg på nytt dekke.

MANDAG: Slik så det ut i ballbingen mandag denne uka. I går var det ferdig, og ungene på Folla skole kunne igjen spille fotball og leke seg på et underlag som ikke er helseskadelig. BEGGE FOTO: Privat 

Nyheter

I brevet skrev elevrådet at flere hadde blitt skadet under lek og fotballspilling i ballbingen. Verran kommune svarte på brevet med å bevilge 150.000 kroner. Totalkostnaden er beregnet til 250.000 kroner.

– Restbeløpet er gjort med stor dugnadsinnsats og økonomiske bidrag fra lokalt næringsliv, sier avdelingsleder Håvard Bergfall på Folla skole.

Tangstad transport bidro med gratis maskinpark og graving. SalMar og MM carton har bidratt økonomisk, og idrettslaget, foreldre og andre har også deltatt for at den nye ballbingen nå står klar for å ta imot barn.

– Ballbingen er et samlingspunkt for oss unge i Follafoss. Derfor gleder vi oss veldig til at den kommer i orden igjen, sa leder i elverådet, Malin Vanebo Pedersen i vinter.

Etter at kommunen bevilget penger, var ordføreren godt fornøyd.

– Dette viser at det nytter. At ungdommen gir uttrykk for sine meninger er veldig bra. Når det kommer påstander om at det er utrygge lekeplasser, må det selvsagt tas på alvor, sa ordføreren etter bevilgningen var et faktum.

Han var også ubetinget positivt til at næringslivet i Follafoss skulle støtte ballbingen.