Ti på Topp fellestur til Langsvehalla

Førstehjelp for firbeinte

Søndag inviteres to- og firbeinte til fellestur til Langsvehalla med førstehjelpskurs for hundeeiere på toppen.

Langsvehalla: Søndag går turen til Langsvehalla på Bartnes med førstehjelpskurs for hundeeiere på toppen. Foto: Anita Kvitvang. 

FØRSTEHJELP: Steinkjer Dyreklinikk, som er toppsponsor på Langsvehalla, vi gi hundeeiere tips om førstehjelp på tur. Her er Moffen og Birna på toppen. Foto: Berit Hegdahl. 

Nyheter

Steinkjer Dyreklinikk er toppsponsor på Langsvehalla i Bartnesskogen. På søndagens fellestur tilbyr de gratis førstehjelpskurs til hundeeiere.

Kuttskader og hoggorm

– To- og firbeinte inviteres til å gå fra parkeringa ved grustaket klokka 12. På toppen kommer Steinkjer Dyreklinikk til å snakke om typiske skader på tur og behandlinger for disse, særlig da mindre kuttskader, litt om hoggorm, heteslag og andre akutte tilstander hunden kan få når man ikke har hjelpen helt i nærheten, sier Andrea Rikstad Hagstrøm, daglig leder for Bedriftsidretten Nord-Trøndelag.

Mange har med hund som turpartner til de mange toppene.

– Hunder er hjertelig velkomne til å bli med, men husk bæsjeposer og at vi har hundene i bånd, sier Hagstrøm, og legger til at det trekkes et førstehjelpssett på toppen blant alle frammøtte.

Tørr sommersesong

En varm og tørr sommer har fått mange ut på tur.

– Det har jo vært den tørreste tursesongen i manns minne helt til augusten kom, noe som har gjort det enkelt å ferdes i trøndernaturen, sier Hagstrøm. Det har gjort at folk har vært mye på tur og har passert 37.000 innsjekkede turer, og det er enormt bra, sier Andrea Rikstad Hagstrøm.

Avsluttes 14. oktober

Mange har for lengst besøkt alle de ti turene, men det er fortsatt god tid til å nå målet.

– Mange har komplettert sine ti turer, men det er en klassiker at det er mange som sparer et par-tre av de lengste til slutt. For å slippe ruskeværet som vanligvis kommer i oktober, så anbefaler vi å bruke augusten og starten av september godt, sier Hagstrøm.