Redningsaksjonen ordner seg ikke selv

Leidulv Holan skal være med på redningsaksjonen som skal sikre tørkerammede bønder mat til dyra, men han påstår at de som har lovet ut en nasjonal redningsaksjon ikke vet hva de har satt i gang.

20 års erfaring: Leidulv Holan i Sparbu er leder i Trønderfor. I 20 år har de blant annet amoniakkbehandle halm. – I år ringer de fra hele landet, men vi kommer ikke – for vi har ikke tid. Da måtte vi hatt mer utstyr, men det skulle vært bestilt ved juletider, sier Leidulv Holan. 

Nyheter

– Nå opplever vi at vi skal hjelpe hele landet med å ammoniakkbehandle halmballer. Det er bare å ringe, så kommer vi, liksom. Men vi kommer ikke, for vi har ikke tid, sier Leidulv Holan i Sparbu, som vanligvis ammoniakkbehandler mellom 15.000-25.000 halmballer hvert år. Stort sett i Trøndelag, der han er leder i Trønderfor AS.