Lykkes på tredje forsøk

Etter to mislykkede forsøk i Kongens gata 2 er Straxbo Eiendom AS i gang med bygging av en firemannsbolig.

I MÅL: Allerede i januar skal de fire leilighetene i Kongens gata 2 stå ferdig. Fra venstre Sigve Haugdahl, Jim Håkon Ryan Karlsen (begge Eiendomsmegler 1), entreprenør Rune Bjørnes, kommuneantikvar Robert Øfsti, Karstein Holm, daglig leder i Straxbo Eiendom, og sivilingeniør Nils Nærdal. 

KRANGEL: I 2012 var politikere på befaring for å møte utbygger og naboer, som kranglet blant annet om høyden på det planlagt leilighetsbygget. I bakgrunnen det gamle huset som nå er revet. 

Nyheter

– Slik blir resultatet etter diskusjoner med vår arkitekt, og byggesak og byantikvaren i Steinkjer kommune. Vi har jobbet mye med å kombinere gjenreisningsarkitekturen med dagens byggestil, og har hatt et tett samarbeid med naboene, sier Karstein Holm i Straxbo Eiendom, og viser fram prospektet for de fire leilighetene.

Ferdig i januar

Rune Bjørnes har allerede vært i sving på tomta i noen dager, og til neste uke starter arbeidet med grunnmuren.

– Målet er å være ferdig i januar neste år. Vi bygger med elementer levert fra Støren Treindustri, som er eid av Inntre, så selve byggingen går raskt, sier Karsten Holm, og legger til at de fire leilighetene blir på nesten 80 kvadratmeter med vannbåren varme og heis.

Eiendomsmegler 1 står for salget av de fire leilighetene.

– Vi har allerede solgt en leilighet, og reservert en. Det er stor interesse for nye leiligheter på Nordsia, sier megler Jim Håkon Ryan Karlsen i Eiendomsmegler 1.

Første forslag i 2012

Tilbake i 2012 ble de første planene på tomta presentert av Brynjar Ole Svarva og Sigvard R. Magelsen. De startet riving av det såkalte Johanneshuset etter Oluf Johannes som drev møbelsnekkeri på tomta fram til 1960. De planene ble derimot stoppet av Steinkjer kommune etter motstand fra naboene, som reagerte på høyden på nybygget. Også den arkitektoniske utformingen av leilighetsbygget møtte motstand.

Etter at de første planene ble skrinlagt kjøpte Block Watne tomta, men også deres planer møtte motstand og ble senere skrinlagt.

– Jeg var lite glad for de to første planene på tomta, sier kommuneantikvar Robert Øfsti i Steinkjer kommune.

Etter flere forhandlingsrunder med Straxbo kan han nå gå god for planene.

Videreutviklet firemannsbolig

– Dette er en videreutvikling av den klassiske firemannsboligen, som det er mange av på Nordsia. Vi kom tidlig inn i prosessen og har hatt en fin prosess. Nå ser det veldig bra ut og nybygget vil passe veldig godt med den eksisterende bebyggelsen på Nordsia, sier kommuneantikvar Robert Øfsti.