Sesongavslutning på museet

Egge museum runder av sommersesongen på friluftsmuseet med høstdag for hele familien førstkommende søndag.

Hopp i høyet er populært for barna når de besøker Egge museum. 

Nyheter

Under arrangementet søndag blir det demonstrasjoner av håndverk og matlaging, og mye spennende å oppleve.

Det blir fletting av snorer og bånd, hekling av lappeteppe, flatbrødbaking, kleppsup-koking, fortellerstunder, lær å slå ild med ildstål og flint, kvessing av verktøy, kinning av smør, ysting av brunost og hopping i høyet. Skyt med ertesprettert, se en smed i aksjon, gå på stylter eller kast hestesko. Det vil også demonstreres hvordan en legger arbeidssele på en hest.

Nord-Trøndelag motorhistorisk forening byr på en kjøretur i gammelbussen, og får i gang en stor og støyende dampmaskin – lokomobilen, på tunet. Vi må tro den ikke overdøver musikken fra Steinkjerpositivet!

Det er fortsatt mange dyr på tunet,- både hester, høns, griser og kaniner.

Egge Museum og Steinkjer Sopp og nyttevekstforening (Steinsoppen) demonstrerer trekolbrenning  på jordet ved museet denne dagen. Trekolmila er bygget på forhånd og tennes ca. kl 09.00. Når den er tent vil den ligge og ulme i mange timer fram til ca. klokka 15.30. Da åpner de mila, slukker den og ser på trekol som er sluttproduktet sammen med litt tjære. Metoden for trekolbrenning og tjæreproduksjon blir vist og forklart for tilskuerne.

Du kan også benytte dagen til å besøke sesongens utstillinger "Lappa og bøtt" – en utstilling om gjenbruk og "Så sang de den døde ut". Sistnevnte utstilling er åpen og bemannet hele dagen.

Bli med på vandrefortellingen "Tainnpin å bjønnjakt", eller en vandring til Egge gård og Vikingenes Egge.

Denne dagen samarbeider dessuten Egge museum og TI PÅ TOPP Steinkjer om fellestur til turmålet på Eggevammen. Alle som vil kan møte opp ved verkstedhallen (grå bygning) på museet mellom kl. 11.30 og 13.00. Her kan man delta på en spennende natursti som leder opp til turmålet på Eggevammen. Det vil bli premier til vinnerne av naturstien. De som deltar på denne naturstien får et bevis som gir dem gratis kaffe eller saft inne på museumstunet hvis de velger å fortsette dagen på Herlig Høstdag. Både barn og voksne er velkommen til å delta på denne naturstien.