Håper på mange trimmere

Grønlivegen opp i Verrabotn går for tredje gang i dag, lørdag. Follahei-løpet i Follafoss har tiårsjubileum søndag.

VINDFULLT: Løperne Eirik Nordvik og Kenneth Myhre gjemmer seg unna vinden på toppen av Follaheia i fjord. Nordvik var raskest. Rannveig Gundersen og Odd Morten Aalberg er hardføre arrangører, som sikkert blir å finne på toppen i år også. 

FOR DE FLESTE: Erlend, Magnus, Hege og Trond Hjelmseth tok den flotte turen opp til Follaheia i fjor. Det er fantastisk utsikt på vegen opp. 

Vinnere: Silje Forsell fra Verrabotn og Morten Skånøy Søraas fra Skauga var raskest opp Grønlivegen i fjor. 

Nyheter

Er du skikkelig sprek kan du bli med på begge motbakkeløpene, enten i konkurranseklassen eller som trimmer uten tidtaking. Grønlivegen opp lørdag er cirka fem kilometer langt. Initiativtaker er Silje Forsell, utflyttet fra Verrabotn til Steinkjer, men aktiv i Verrabotn idrettslag. I fjor var hun ikke snauere enn at hun vant sitt eget løp. Både hun og medarrangør Elisabeth Vågen håper mange vil ta turen. Grønlivegen opp har egen Facebook-side.

Follahei-løpet

Primus motor Halfdan Ludvigsen for Follahei-løpet, håper mange vil ta turen til Follafoss søndag.

– Vi har tiårsjubileum i år, og det håper jeg folk vil være med å markere, sier han.

Follahei-løpet starter på Follafoss stadion, 14 meter over havet. 4,5 kilometer senere har løperne kommet 630 meter høyere. Det er mange ulike klasser, med forskjellig startsted.

– Det passer også veldig bra for trimmere. På toppen av Follaheia er det en unik utsikt, sier Ludvigsen.

Etter at Follaheia kom med på ti-på-topplista til Steinkjer, har antall besøkende aldri vært høyere.

– I år har det allerede vært over 4.000 personer på toppen, og det er jo kjempebra, sier Ludvigsen.

Dersom du har ambisjoner om å sette rekord opp, må du slå Anders Tettli Rennemos rekord fra 2014 på 27.46, eller Marthe Elden som løp opp på 34.10 i 2011. Det er veldig fort, for dem som lurer.