Golf og gode venner er gull

Seniorgolfgjengen på Midjo angrer på en ting. De skulle startet med golf mye tidligere.

TAKK FOR RUNDEN: Reidar Bruen Olsen (t.v.), Olav Vethe og Odd Gunnar Jensen gjør det som forventes etter en runde golf. Da takker man for en fin dag sammen. Disse gutta trives sammen, og de kan ikke begripe hvorfor det ikke er flere som gjør akkurat som dem. Om vinteren møtes de én gang i uka over en kopp kaffe, og da snakker de høyst sannsynlig om hvor mye de gleder seg til å spille golf igjen. 

GRAVING: Olav Vethe klarte å ”spa” fram ballen fra det noe høyere gresset ved siden av fairwayen. 

HVOR BLE DET AV BALLEN? Dette er en del av en golfers hverdag. Hvor i alle verden ble det av den ballen? Etter litt leting finner Odd Gunnar Jensen den der ute i geografien. 

VENTER: Reidar Bruen Olsen, Odd Gunnar Jensen og Olav Vethe må vente til flighten foran dem er ferdig på greenen på hull ni. Kommentarene sitter løst blant herrene. 

KLOKKA ER 11: På hverdager klokka 11 møtes en gjeng pensjonister på Midjo golfbane. Alle med et stort smil rundt munnen. Etter en runde golf er smilet enda bredere. Her slår Frank Sjøli ut på hull 1. 

PÅ GREEN: Det gjelder å ha tunga rett i munnen på greenene på Midjo golfbane i Steinkjer. Dessverre bærer banen preg av en tøff vinter og tørr sommer. Det bryr ikke denne trioen seg noe om - de har det like artig uansett. 

TEE: Signar Myrvang bruker ei jernkølle ut fra tee på hull 1. Banen på Midjo har ni hull. 

IVRIG: Ifølge resten av pensjonistgjengen er det Ola Finstad som er mest ivrig på golfbanen. Det går sterke rykter om at han er på Midjo fem ganger i uka, og da gjerne to runder. 

KVALITETSTID: Minst like viktig som golfen, er kaffen etterpå. Det hentes fram både hjemmebakt og andre godsaker. Signar Myrvang (t.v.), Frank Sjøli, Odd Gunnar Jensen, Reidar Bruen Olsen, Olav Vethe og Ola Finstad. 

Nyheter

Rundt klokka 11 hver formiddag dukker det opp en en gjeng herrer med grått hår, en golfbag og et stort smil på Midjo golfbane i Steinkjer. Stort sett alle har rundet 70 år for en del år siden. Formiddagsgolfen er dagens ubestritte høydepunkt.

– I går var vi tre som spilte, i dag er vi sju. Tilsammen er det rundt ti av oss som møtes, sier Reidar Bruen Olsen - tidligere mattelærer.

– Vi startet med dette for cirka ti år siden. Erfaringene så langt er at vi skulle jo ha startet med golf lenge før det. Det er en velsignelse å kunne spille golf, smiler Odd Gunnar Jensen, tidligere ansatt på Felleskjøpet.

Etter de tre første hullene er ikke smilet til Odd Gunnar like bredt.

– Dette har aldri skjedd meg tidligere, sier han etter at han for tredje gang må ut i terrenget for å lete etter ballen, som burde ha ligget på fairway - området midt i banen. Slike episoder blir selvfølgelig lagt merke til av de to andre som går i samme flighten som Odd Gunnar.

– Golf spilles alltid best på fairway, smiler Olav Vethe ironisk. Han er tidligere ansatt i parketaten.

– Du burde nok brukt en Mulligan på det første hullet, sier en like ironisk Reidar, som er tredjemann på laget (flighten).

På golfspråket er en Mulligan et ekstra slag på det første hullet om man slår den aller første ballen ut i geografien.

Latteren sitter løst hele golfrunden. Den ene kommentaren etter den andre renner ut av gutta. Da det blir snakk om Rosenborg, blir Olav Vethe stille.

– Jeg er jo egentlig fra Voss og Brann-supporter, og da har jeg egentlig ikke talerett her, smiler han.

Trioen er ikke tvil om at golfrundene er viktig for både fysisk og mental helse.

– For meg som har revmatisme er dette gull, sier Odd Gunnar.

– I stedet for å møtes over en kopp kaffe på en kafe, treffes vi her. For det meste blir det tulleprat, men det hender også at vi begir oss ut på noen problemstillinger, sier Reidar.

– Nesten like viktig som selve golfrunden, er kaffen etterpå. Da får vi virkelig snakket sammen. Etter så mange år setter vi mer og mer pris på hverandre og vi trives, sier Olav.

Kaffe, kaker og andre godsaker har gutta selvfølgelig med seg hjemmefra. Og latteren runger ut over Midjo golfbane.