Steinkjer Revmatikerforening ønsker flere unge medlemmer

Føler de blir sett ned på

De er unge, de er uføre – og de har mange plager og bekymringer. I motsetning til alle andre, kan de faktisk oppleve å få kritikk i stedet for ros om de går seg en tur til Oftenåsen.

Felles skjebne – felles trøst: Mona Ebbesdatter Tronstad Tønne (venstre) og Christina Saur er to av mange unge i Steinkjer og Verran som har revmatiske lidelser. – I tillegg til de utfordringene vi har med sykdommen, blir vi sett ned på. Er man ung og ufør, blir man det, sier de to unge steinkjerdamene, som ønsker å fronte Steinkjer Revmatikerforening. Fredag og lørdag vil de selge lodd på Amfi.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Det er sårende å få spørsmål om vi virkelig klarer å gå til Oftenåsen. Man må ta så mange kamper, både med seg selv og samfunnet. Det er trasig. Derfor er det godt å ha en forening der man møter likesinnede, sier Mona Ebbesdatter Tronstad Tønne (36) og Christina Saur (34), som er to av ca. 500 medlemmer i Steinkjer Revmatikerforening. De ønsker å få med flere unge medlemmer, men det kommer vi tilbake til.