Ny kaffebar i Kongensgata

Siv Bjørnarsdatter fant ingen favoritt-kaffebar i Steinkjer, så derfor startet hun like godt sin egen.

DELUXE: Siv Bjørnarsdatter driver Deluxe kaffebar i lokalene etter Mormors hjerterom. Kaffebaren åpner allerede klokka 07 om morgenen, så folk kan ta en kaffe på vei til jobb, eller ta med som take-away. 

Nyheter

Det er lunsjtid, og mange har tatt turen innom Deluxe kaffebar, som åpnet 18. juli.

Bak disken på det nyeste tilskuddet på stammen i Steinkjer serveringstilbud, står Siv Bjørnarsdatter, som både er daglig leder og barista.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt, og så fant jeg ingen favoritt blant kaffestedene i Steinkjer, så da tenkte jeg at jeg fikk starte mitt eget, sier hun, og understreker at Deluxe er en kaffebar, ikke en kafé.

Bak disken er det et rikholdig utvalg av kaffe og te, og i tillegg er det mulig å kjøpe noe å bite i – blant annet kanelsnurrer, belgiske vafler, foccacia, muffins og cookies.

– Jeg baker alt selv, og kaffen kommer fra Handelsstedet Forvik på Helgeland, ikke så langt fra der jeg kommer fra opprinnelig. Kaffe er ferskvare, og jeg er opptatt av å servere god kaffe, forteller Bjørnarsdatter. Det er også mulig å kjøpe med kaffeposer hjem for å kverne selv.

I oppstarten har Deluxe hatt åpent fra 07-15 på hverdager og 09-15 på lørdager, men fra og med denne uka ble åpningstiden utvidet til klokka 17.

– Etter hvert skal jeg også få skjenkebevilling, og satser på vinkvelder og andre arrangementer på kveldstid, sier Bjørnarsdatter.