Leid inn som daglig leder

Arbeidet med å finne ny adm.dir. i Steinkjerbygg tar tid, og selskapet har nå engasjert Joar Nyborg som midlertidig daglig leder.

STEPPER INN: Joar Nyborg har en allsidig bakgrunn og bred ledererfaring, og er engasjert i mye. Her fra innendørs UM i friidrett, der han var leder i hovedkomiteen. Nå blir han midlertidig daglig leder i Steinkjerbygg.  Foto: Svein Leknes

TRENGER MER TID: Styret i Steinkjerbygg trenger mer tid for å finne den rette til jobben som daglig leder, sier styreleder Per Tore Bratberg.  Foto: Erik Waatland

Nyheter

Etter at Endre Skjervø i vår trakk seg som styreleder i Steinkjerbygg, måtte selskapet finne ny styreleder samtidig som de var i gang med å finne ny administrerende direktør.

Per Tore Bratberg overtok som styreleder før sommeren, og intensiverte arbeidet med å finne ny adm.dir.

Trenger mer tid

I går ble det klart at Steinkjerbygg har valgt å engasjere Joar Nyborg som midlertidig daglig leder i selskapet. Han er utleid av Leiv Eiriksson rådgivning og analyse (LERA).

– Vi trenger mer tid for å få på plass en permanent daglig leder, sier styreleder Per Tore Bratberg i Steinkjerbygg i en pressemelding. Han forteller videre at styret har gjennomført en søknadsrunde og den kandidaten de arbeidet med, trakk sitt kandidatur i sommer.

– Det er viktig å få på plass rett kompetanse i denne stillingen og styret har derfor besluttet å bruke noe mer tid, skriver Bratberg i pressemeldingen.

Nye oppgaver for Hansen

Tidligere daglig leder Svein Olav Hansen i Steinkjerbygg gikk onsdag over i ny stilling som seniorrådgiver i selskapet, i tråd med tidligere inngått avtale, og Nyborg overtok allerede i går.

– I sum vil dette styrke selskapets ledergruppe i en ekspansiv fase, sier styreleder Bratberg.

Bred erfaring

Joar Nyborg har bred ledererfaring og har vært dekan ved Nord universitet, daglig leder i Hundseth Mølle AS og direktør ved Trøndelag Forskning og Utvikling AS.

Han er utdannet siviløkonom med spesialisering innen innovasjon og økonomistyring. Det kan komme godt med når han i en periode skal lede et Steinkjerbygg som står midt oppe i flere gigantprosjekter.

Selskapet har i dag 100 ansatte fordelt pa 84,1 årsverk med ansvaret for kjøp, forvaltning, drift og vedlikehold av alle kommunale boliger, formålsbygg og øvrig eiendom. Selskapet har en forventet omsetning er på om lag 170 millioner kroner, i tillegg til budsjetterte investeringer på over 1 milliard kroner i 2018 i forbindelse med bygging av Inn-Trøndelag Helse og beredskapshus, innovasjonscampusen på Nord Universitet, omsorgsboliger, boliger for ungdom, ny Steinkjer skole og ny barnehage pa Lø.

Konsernet har også ansvaret for den den store satsningen med nytt kulturkvartal og rehabilitering av Samfunnshuset pa torget i sentrum.