Odd Birger Grønlis bok om Einar Solstad:

En viktig bok for Steinkjer

Med markeringer på Egge kirkegård og på Kulturpuben Vårt Hjem fikk Odd Birger Grønlis bok om dikteren Einar Solstad en verdig og god start.

«Einar Solstad – den korte reisen»: Forfatter Odd Birger Grønli blir intervjuet av Arild Bye under mandagskveldens bokpub på Kulturpuben Vårt Hjem. Sjelden har vi sett så mye folk på en bokpub i Steinkjer. 

Nyheter

Einar Solstad ble født på Nordsia i Steinkjer 4. mars 1892, og vokste opp på foreldrenes hagebruksskole på Vårtun. Han skulle få et kort liv, og døde på et sykehus i København bare 26 år gammel. Da hadde han fått gitt ut en diktbok – «Digte», en bok som inneholdt Solstads lyriske stemninger på nesten riksmål. Sist fredag var det 100 år siden Solstad og kona Ragnfrid døde på samme sykehusrom, han på grunn av spanskesyken og hun på grunn av et revolverskudd i hjertet.