«En hjelpende hånd i Nord-Trøndelag» er en Facebook-gruppe med 4.000 medlemmer

Folk stjal ingenting

Lederen for «En hjelpende hånd i Nord-Trøndelag» er imponert over folks ærlighet i Steinkjer. Et bord med ting og tang sto ute dag og natt forrige helg – uten at noe ble stjålet. Men det kom penger inn.

Ærlige folk i Steinkjer: – Det forsvant ingenting fra dette bordet som sto her døgnet rundt i flere dager sist helg – helt fram til tirsdag. Det var derimot noen som vippsa over penger for en gjenstand de tok med seg, slik meningen var, sier Cicilie Sæther i Steinkjer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Bordet fikk stå i fred både dag og natt

Cicilic Sæther
Nyheter

– Sist helg fikk vi testet ærligheten blant folk i Steinkjer sentrum ved å ha et lite bord stående ute med varer. Alt på bordet var priset – og over bordet hang det en plakat med et vippsnummer, sier Cicilie Sæther, som er leder i Facebook-gruppa «En hjelpende hånd i Nord-Trøndelag».

Det var i Ølvegata på Nordsia utenfor DNB Bank bordet med ting og tang sto. Fra fredag til og med tirsdag formiddag.

– Bordet fikk stå i fred dag og natt – og det midt i Steinkjer sentrum. En natt var det noen som vippsa over 15 kroner, og kun den gjenstanden det ble vippsa for er borte. Ingenting ble stjålet eller ødelagt, sier Cicilie, som tenker folk bør få vite at folk i Steinkjer virkelig er ærlige mennesker.

Cicilie bor selv like ved, og hun vet at det ferdes mye folk i området – spesielt på kvelden og natta.

– Jeg må si jeg er overraska, men glad. Det eneste som skjedde, var at det kom penger inn på kontoen vår. Folk er snille, sier lederen i «En hjelpende hånd i Nord-Trøndelag».

Det er nok flere som ikke vet så mye om den organisasjonen, men de samler inn og fordeler gaver til familier og barn som trenger det lille ekstra.

– Det er spesielt med jula. Vi prøver å samle inn mye før jul, slik at vi har noe å gi bort til dem som ikke har noe.

– Er det kopper og kar og pynteting?

– Ja, det kan det være. Og klær, leker og hygieneartikler. Varene vi prøver å selge for en billig penge på et bord i Ølvegata nå om dagen, er overskuddsvarer, om man kan kalle det det. Men pengene vi får inn fra det kan vi bruke til å kjøpe hygieneartikler, sier Cicilie, som er glad for at de har folk som støtter arbeidet deres.

– Det er utrolig å se hva folk vil bidra med -–uten at de kjenner dem som får det. Vi kjenner heller ikke dem vi hjelper, men vi er glade for å kunne være en hjelpende hånd.