Nye Byafossen kraftverk ble ferdigstilt 30. juni

Det ble mer laks og energi

NTEs mål med den store kraftutbyggingen på Byafossen var mer laks og energi. Og det ble det.

I mål: Pål Anders Dahl og alle de andre i NTE som har jobbet med prosjektet Nye Byafossen kraftverk, har all grunn til å være stolt. Prosjektet ble nylig ferdigstilt. – Det vil komme opp noen informasjonsskilt til høsten, et lite minikraftverk og benker – og ikke minst en utstillingsmodell fra Fylkesutstillinga i Steinkjer i 1950. Da kan folk se hvordan det så ut her den gang. Vi vil fortelle en historie om stedet – med elva som ressurs, sier Dahl, som er den i NTE som har fulgt byggeprosjektet tettest disse årene.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Det nye kraftverket til ca. 130 millioner kroner kan levere strøm til ca. 2.000 husstander. To turbiner kan levere 34 GWh totalt. Og laksen i området har fått meget god service.