Nye Byafossen kraftverk ble ferdigstilt 30. juni

Det ble mer laks og energi

NTEs mål med den store kraftutbyggingen på Byafossen var mer laks og energi. Og det ble det.

I mål: Pål Anders Dahl og alle de andre i NTE som har jobbet med prosjektet Nye Byafossen kraftverk, har all grunn til å være stolt. Prosjektet ble nylig ferdigstilt. – Det vil komme opp noen informasjonsskilt til høsten, et lite minikraftverk og benker – og ikke minst en utstillingsmodell fra Fylkesutstillinga i Steinkjer i 1950. Da kan folk se hvordan det så ut her den gang. Vi vil fortelle en historie om stedet – med elva som ressurs, sier Dahl, som er den i NTE som har fulgt byggeprosjektet tettest disse årene.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Det nye kraftverket til ca. 130 millioner kroner kan levere strøm til ca. 2.000 husstander. To turbiner kan levere 34 GWh totalt. Og laksen i området har fått meget god service.

Det sier Pål Anders Dahl. Han er prosjekteier, som det kalles. En av NTEs menn og kvinner som kan mye, ja, mest om det Nye Byafossen kraftverk. Den nye kraftstasjonen erstatter den gamle fra 1936, som hadde en årsproduksjon på 20 GWh.