Kirkekonsert for orgel

I sommer inviteres det til konsert i Steinkjer kirke til inntekt for restaurering av orgelet i Egge kirke.

Konsert: Håkon Kuntze og Kirsten Knedal Andersen inviterer til konsert i Steinkjer kirke til inntekt for restaurering av orgelet i Egge kirke, som kan skimtes i bakgrunnen.  Foto: Øyvind Bones

Egge kirke er mye brukt, spesielt til bryllup nå i sommer, men orgelet er dessverre i dårlig stand.

Kirsten Knedal Andersen
Nyheter

– Kirkene i Steinkjer er et viktig kulturelt møtepunkt og treffpunkt, og fungerer som lokale kulturhus. Egge kirke er mye brukt, spesielt til bryllup nå i sommer, men orgelet er dessverre i dårlig stand, sier Kirsten Knedal Andersen i orgelkomiteen i Egge kirke.

Restaureres

Orgelet i Egge kirke er ikke i så dårlig forfatning at det må skiftes ut, men det trenger sårt en skikkelig overhaling. Restaureringen av orgelet vil koste omtrent to millioner kroner, og nå har en lokal orgelkomite en plan for å få inn nok penger.